Ambulanta Bucuresti: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator in 2015

17/02/2016

Ambulanta Bucuresti: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator in 2015

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ambulanta-bucuresti-2-750-de-cazuri-de-stop-cardio-respirator-in-2015/

ambulantaStopul cardio-respirator reprezinta o incidenta majora in cazuistica din Bucuresti. Pentru anul trecut, Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov  a raportat 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator.

Conform  unui comunicat de presa, din perspectiva ratei de reusita la resuscitarea efectuata de catre echipajele medicale ale SABIF, anul trecut au fost salvate 108 vieti, comparativ cu anul 2014 cand doar 59 au fost resuscitate cu succes.

“Fiecare minut trecut de la instalarea stopului pana la inceperea manevrelor de resuscitare scade sansele de supravietuire cu 10%. Faptul ca anul 2015 demonstreaza aproape o dublare a vietilor salvate in cazuri de SCR este imbucurator, inseamna ca din ce in ce mai multe persoane isi doresc sa stie cum sa acorde primul ajutor, iar acest lucru cred ca i se datoreaza in mare masura si programului “Exista un Erou in fiecare dintre voi”, care incurajeaza persoanele laice sa invete tehnici de prim ajutor pentru a actiona la urgente de cod rosu si galben din apropierea lor. Avem din ce in ce mai multi voluntari, oameni minunati, care intra in program, primesc alerta cazului apropiat de ei si intervin, fiind un mare ajutor atat pentru echipajele de Ambulanta, cat mai ales pentru pacient”, afirma dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, conform Agerpres.

Astfel, 432.603 de bucuresteni au solicitat Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov in 2015, 16.644 de cazuri fiind incadrate la categoria cod rosu adica urgente care pun viata in pericol (stop cardio-respirator, accidente, AVC, etc).

Cazuri de categoria cod galben, adica urgente care pot deveni usor cod rosu, au fost in numar de 212.179.

Cazurile usoare, care s-au directionat catre medicii de familie angajati SABIF, au fost in numar de 72.054, si catre medicii de familie angajati ai ambulantelor private — 80.251.

La acestea se adauga cele 51.475 de transporturi neasistate, mai scrie in comunicatul de presa.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: