Apelul CMMB pentru pacienti si personalul medical: Intelegere si respect reciproc!

09/02/2022
Apelul CMMB pentru pacienti si personalul medical: Intelegere si respect reciproc!

Apelul CMMB pentru pacienti si personalul medical: Intelegere si respect reciproc!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/apelul-cmmb-pentru-pacienti-si-personalul-medical-intelegere-si-respect-reciproc/

Cresterea exploziva a cazurilor de COVID-19 din valul cinci al pandemiei, inregistrata intr-un timp relativ scurt, la nivelul Capitalei si al judetului Ilfov, inseamna deja o presiune mare pe sistemul medical, in primul rand pe medicii de familie si pe cadrele Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF), dar presiunea este resimtita si in spitalele din Capitala, care trateaza pacienti cu SARS-CoV-2, sustine Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB).

Avand in vedere aceasta situatie, CMMB face apel la nivelul populatiei din Capitala ca, atat pacientii, cat si personalul medical sa dea dovada de intelegere unii fata de ceilalti, dar si de respect reciproc pentru depasirea acestei situatii

“Numarul mare de cazuri poate insemna, in functie de moment, si anumite intarzieri in realizarea serviciului de asistenta medicala, cauzate exclusiv de numarul mare de pacienti inregistrati in aceste zile, chiar daca multi dintre acestia au forme usoare sau medii de boala. Medicii, alaturi de tot personalul medical, au fost si sunt alaturi de pacienti, dar in aceasta perioada, pe anumite servicii, cum sunt medicina de familie si Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov, exista o presiune foarte mare data de numarul de solicitari venite pe parcursul a 24 de ore. Pentru a face fata acestei situatii, cu totii, pacienti si personal medical, trebuie sa dam dovada de intelegere si respect reciproc”, a declarat prof. dr. Catalina Poiana, presedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa.

Doar in ultimele 14 zile, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov s-au efectuat 53.648 de solicitari din care 16.007 urgente de cod rosu si cod galben, 13.367 consultatii de urgenta la domiciliu si 24.274 recoltari de probe biologice in vederea efectuarii testului PCR.

“S-au luat masuri de crestere a capacitatii de interventie in aceasta perioada prin detasare de personal la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, de medici rezidenti, medici si asistenti din reteaua de medicina scolara de la ASSMB, pompieri cu masini de administratie din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Se aduce in fiecare zi personal suplimentar SABIF in regim de garda, medici asistenti si ambulantieri pentru a creste numarul echipajelor de urgenta si pentru a suplini personalul aflat in izolare/carantina”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, dr. Alis Grasu, potrivit sursei citate.

Personalul medical a intrat in acest val, dupa alte valuri anterioare, la fel ca si intreaga populatie, de aceea reprezentantii medicilor din Bucuresti atrag atentia ca este nevoie de intelegere si respect reciproc intre populatie si cadrele medicale la momentul realizarii serviciilor medicale necesare.

“Toate valurile pandemiei de COVID-19 au fost gestionate de aceiasi medici, de acelasi personal medical. Oamenii au renuntat perioade de-a randul la concedii de odihna, la Sarbatori, la timp petrecut cu familiile lor si sunt alaturi de pacienti, pentru a le oferi ingrijirea de care au atata nevoie, dar acum se inregistreaza foarte multe cazuri, ceea ce face ca medicii sa lucreze iarasi la nivel maxim, mai ales ca se inregistreaza imbolnaviri sau situatii de intrare in carantina si in randul cadrelor medicale, ceea ce duce la o presiune in plus pe cei apti si aflati de serviciu”, au mai declarat reprezentantii Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti.

Etichete: valul cinci pandemie, colegiul medicilor bucuresti, CMMB,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: