Aplicatia care masoara ritmul cardiac si transmite datele medicului de familie

30/06/2015

Aplicatia care masoara ritmul cardiac si transmite datele medicului de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/aplicatia-care-masoara-ritmul-cardiac-si-transmite-datele-medicului-de-familie/

aplicatia-cardiaciPersoanele care sufera de boli cardiace vor avea, in curand, ajutor nesperat dat de o tehnologie inventata de cativa studenti romani.

Tinerii din Timisoara au creat o aplicatie care masoara pulsul cu ajutorul telefonului mobil. Mai mult decat atat, aplicatia poate trimite in timp real informatiile medicului de familie.

Unul dintre inventatorii se numeste Serviu Vlad si este student la Politehnica in anul I. Mama lui este medic si este cea care l-a impulsionat sa creeze aplicatia impreuna cu cativa prieteni.

Dupa ce pulsul si bataile inimii sunt masurate cu ajutorul aplicatiei instalata pe telefonul mobil, datele sunt trimise medicului care poate monitoriza permanent pacientul sau poate fi informat imediat cu privire la inrautatirea starii de sanatate a acestuia.

 “Ai un cont si, desigur, vrei sa ii dai voie doctorului tau sa iti vada datele, sa te poata monitoriza, sa vada daca tratamentul tau da roade bune. Pentru asta mergem pe butonul cu stetoscop si te intreaba daca vrei sa iti asociezi un doctor. Le facem viata mai usoara oamenilor bolnavi cu inima, pentru ca e mult mai simplu ca un doctor sa te monitorizeze de la distanta si tu sa fii in confortul casei tale si totusi sa fie masuratorile la fel de precise ca si cum ar fi cu stetoscopul pe tine”, spune tanarul Sergiu Vlad citat de digi24.ro.

Totodata, aceasta aplicatie arata si evolutia ritmului cardiac pe diferite perioade de timp, informatie necesara medicilor, care si ei recunosc utilitatea acesteia.

“E o idee noua, cred ca o sa fie buna, vor putea apela la ea pacientii care stiu sa lucreze cu telefonul mobil, cu transmiterea datelor, dar cred ca e o idee buna”,  spune si Dr. Camelia Lombrea, medic de familie.

Deocamdata aplicatia nu este disponibila pentru ca tinerii studenti lucreaza acum la ultimele detalii.

Definitivarea s-ar putea face in cel mult trei luni, dupa care aceasta va putea fi folosita gratuit.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: