Autoritati: Asigurarea unui acces permanent la servicii medicale acordate de medicul de familie

25/03/2022
Autoritati: Asigurarea unui acces permanent la servicii medicale acordate de medicul de familie

Autoritati: Asigurarea unui acces permanent la servicii medicale acordate de medicul de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/autoritati-asigurarea-unui-acces-permanent-la-servicii-medicale/

Pachetele de servicii acordate de catre medicii de familie se pot acorda si in afara cabinetului, la domiciliul pacientului sau la locul solicitarii, a precizat Adriana Pistol, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Executivul a adoptat, vineri, hotararea privind aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale.

“Pachetele de servicii de baza in asistenta medicala primara au fost extinse la o serie de servicii pe care medicii de familie le pot acorda, conform curriculei de pregatire. Aceste pachete de servicii acordate de catre medicii de familie se pot, de acum incolo, acorda, pe langa locatia cabinetului medicului de familie, si la domiciliul pacientului sau la locul solicitarii, ceea ce creeaza foarte clar premisele asigurarii unui acces permanent la servicii medicale acordate de medicul de familie, cu diminuarea evidenta a perioadei de recuperare a sanatatii”, a declarat Adriana Pistol, vineri, intr-o conferinta de presa.

Potrivit noilor reglementari, administrarea medicamentelor ca urmare a actului medical propriu, se poate face si la domiciliu, inclusiv in afara programului de lucru.

Pistol subliniat ca a fost prevazuta posibilitatea majorarii programului de lucru, cu maximum 17,5 ore pe saptamana pentru fiecare medic de specialitate paraclinica.

Totodata, s-a reglementat valoarea punctelor per capita si per serviciu in asistenta medicala primara si valoarea garantata a punctului pe serviciul medical in asistenta medicala ambulatorie.

“Nu in ultimul rand, ceea ce este foarte important, prin stimularea si cointeresarea medicilor de familie si a celor din serviciile ambulatorii clinice aflati in relatii contractuale cu Casele de Asigurari, pentru un acces cat mai bun al asiguratilor la serviciile medicale prespitalicesti, fondurile care sunt neconsumate pana in luna decembrie a anului curent vor putea fi utilizate pentru plata serviciilor medicale realizate care depasesc limitele stabilite conform programului de lucru, in mod proportional cu numarul de puncte realizat de fiecare medic pana la consumarea acestor sume”, a mai declarat Adriana Pistol.

Etichete: contractul-cadru, servicii medicale medici de familie, puncte per capita, puncte per serviciu medical,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: