Biroului Regional pentru Europa al OMS estimeaza 860 de decese pe an la copii sub 15 ani din cauza maltratarii
Biroului Regional pentru Europa al OMS estimeaza 860 de decese pe an la copii sub 15 ani din cauza maltratarii
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/biroului-regional-pentru-europa-al-oms-estimeaza-860-de-decese-pe-an-la-copii-sub-15-ani-din-cauza-maltratarii/
Planul european de actiune de prevenire a maltratarii copiilor 2015-2020, in dezbatere la Bucuresti.
Relele tratamente aplicate copilului constituie o forma ascunsa de violenta si dovezile arata ca prevalenta sa este inacceptabil de mare in Regiunea Europeana a OMS. Se estimeaza 860 de decese pe an la copii sub 15 ani.
Prevalenta maltratarii copiilor este mult mai mare, variind de la 22,9% pentru abuz fizic, 29,1% pentru abuz emotional la 13,4% pentru abuz sexual la fete si 5,7% la baieti.
Comitetul Regional pentru Europa al OMS a adoptat o rezolutie pentru a pune in aplicare „Investitia in copii: Planul european de actiune de prevenire a maltratarii copiilor 2015-2020”.
Ministerele sanatatii din 53 de tari ale Regiunii Europene au sprijinit planul care prevede reducerea cu 20% a relelor tratamente aplicate copilului.
Raportul Global despre prevenirea violentei 2014 a raportat ca in timp ce 80% din tarile europene au o politica nationala privind protectia copilului, de fapt, foarte putine se concentreaza pe prevenire.
Planului european de actiune de prevenire a maltratarii copiilor 2015-2020 va fi discutat in cadrul celei de a 14-a editie a Conferintei Regionale Europene ISPCAN „In primul rand copiii! Raspunsuri inter-sectoriale si de colaborare la abuzul, neglijarea si exploatarea copilului”, se va desfasura la Bucuresti.
Despre aceasta problematica actuala si complexa va discuta unul din invitatii speciali la conferinta, dr. Dinesh Sethi, managerul programului pentru prevenirea violentei si abuzului la Divizia de Boli netransmisibile si promovare a sanatatii de-a lungul vietii, din cadrul Biroului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Dr. D. Sethi a elaborat mai multe rapoarte pentru Regiunea Europeana OMS, inclusiv Raportul european privind prevenirea maltratarii copiilor si Raportul european privind prevenirea violentei si a criminalitatii prin injunghiere in randul tinerilor. El este responsabil pentru furnizarea de asistenta tehnica pentru 53 de tari din regiunea europeana, inclusiv pentru punerea in aplicare a
Alte teme actuale in dezbatere in cadrul conferintei vor fi: sisteme si servicii de protectie a copilului abuzat si neglijat in Europa si in Romania, siguranta internetului, migratia si minorii neinsotiti, violenta in familie, abuzul in scoala, prevenirea abuzului sexual, parenting sau activitatea Comisiei Europene privind drepturile copilului.
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii