Cardurile de sanatate au ajuns la peste 12 milioane de asigurati
Cardurile de sanatate au ajuns la peste 12 milioane de asigurati
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cardurile-de-sanatate-au-ajuns-la-peste-12-milioane-de-asigurati/
Posta Romana informeaza printr-un comunicat ca cea mai importanta etapa a contractului de distribuire a cardurilor de sanatate incheiat intre Compania Nationala Posta Romana si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) s-a finalizat cu succes.
Potrivit documentului, 12,26 milioane de romani si-au primit documentul electronic care atesta calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate din Romania.
Acest lucru inseamna ca 93 din 100 de asigurati au intrat in posesia cardului, prin intermediul Postei Romane.
“Posta Romana, in urma unor eforturi considerabile ale retelei operationale a companiei, a reusit sa se achite cu succes de sarcinile impuse prin contractul cu CNAS. O rata de retur de 7% pe distributia cardurilor de sanatate este una pe care orice operator privat si-ar asuma-o fara ezitare. Iar asta, avand in vedere rigorile impuse prin contract, ce tin atat de modalitatea de predare a cardurilor, cat si de zonele acoperite, in buna parte mediul rural greu accesibil”, a declarat Irina Purcaru, Directorul Directiei Operatiuni si Relatii Comerciale din Posta Romana.
Astfel, din cele 13,2 milioane de carduri trimise de CNAS spre distribuire, Posta Romana a predat in mana asiguratilor 93% din aceasta cantitate.
Persoanele care fie si-au schimbat domiciliul si nu au notificat acest lucru, fie nu s-au prezentat la unitatile Postei Romane pentru a-si ridica documentul de asigurat pot sa o faca, in continuare, asa cum impun regulile CNAS.
“Atunci cand ne-am inscris in cursa pentru castigarea contractului cu CNAS am fost constienti de importanta lui si de obligatia de a finaliza cu succes distribuirea cardurilor. Vreau sa le multumesc tuturor angajatilor din Posta Romana pentru efortul lor in a finaliza cu rezultate excelente prima si cea mai importanta etapa a acestui proiect strategic. Acum, vom face o analiza atenta a modului in care s-a derulat distributia pe judete si vrem sa-i asiguram pe cei care ne-au reclamat situatii punctuale ca nemultumirile lor au ajuns la noi si ca nu vor ramane nerezolvate. Facem un efort permanent sa ne modernizam serviciile, simultan cu imbunatatirea conditiilor de munca pentru angajati”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General Posta Romana.
Situatia pe judete arata ca Bucurestiul detine primul loc in numarul de carduri distribuite, respectiv 1,22 milioane de trimiteri, urmat de Prahova, cu peste 511.000 de trimiteri, si de Timis, cu peste 438.000 de trimiteri ajunse la destinatie.
Rata de retur pe cele trei judete, respectiv diferenta dintre cardurile emise de CNAS conform contractului si cardurile returnate Caselor Judetene de Sanatate aferente, este de 12,6%, 3,5%, respectiv 10,12%.
La polul opus, judetele cu cei mai putini asigurati pentru care s-au emis carduri de sanatate sunt: Ialomita (79.900 de carduri emise si o rata de retur de 8%), Ilfov (101.082 carduri emise, la un retur de 9,12%) si Covasna (150.683 de carduri emise, la un retur de 6,6%).
Judetele in care s-au inregistrat cele mai mici rate de retur sunt: Harghita (2,6%), Salaj (3%), Prahova (3,5%), Valcea (3,6%) si Olt (3,7%).
Posta Romana a castigat prin licitatie, in vara anului trecut, contractul de distributie a cardurilor de sanatate la nivel national. Acordul-cadru dintre operatorul national de servicii postale si CNAS a fost semnat la 5 septembrie 2014, iar primele carduri au ajuns la asigurati in 19 septembrie.
Valoarea totala a contractului este de 37,5 milioane de lei si are o durata de patru ani.
Volumul total ce urmeaza a fi livrat, la nivel national, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri, din care 12,26 milioane au fost deja livrate.
0 Comentarii