CCR analizeaza sesizarea privind legea care permite MS sa acorde stimulente financiare

14/09/2016

CCR analizeaza sesizarea privind legea care permite MS sa acorde stimulente financiare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ccr-analizeaza-sesizarea-privind-legea-care-permite-ms-sa-acorde-stimulente-financiare/

SENATMiercuri, 14 septembrie, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) discuta sesizarea Guvernului privind legea care permite Ministerului Sanatatii sa acorde stimulente financiare lunare.

Executivul a sesizat in data de 11 iulie Curtea cu privire la dispozitiile Legii pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si pentru modificarea si completarea art. 6 alin (2) din Legea 263/2004 privind asigurarea continuitatii asistentei medicale primare prin centrele de permanenta, adoptata de Parlament in 22 iunie.

Guvernul preciza atunci ca are obiectii asupra modificarilor aduse de Parlament care dau posibilitatea Ministerului Sanatatii, ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie sa poata acorda personalului medical si de specialitate stimulente financiare lunare in limita a doua salarii minime brute pe tara, scrie Agerpres.

Legea contine prevederi similare si pentru autoritatile administratiei publice locale, care, la randul lor, pot sa acorde stimulente financiare personalului medical, in aceleasi limite.

Executivul amintea ca, incepand cu anul 2011, salarizarea in sectorul bugetar este reglementata prin Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Ca urmare, “drepturile salariale ale personalului bugetar sunt si raman, in mod exclusiv, cele prevazute in Legea-cadru 284/2010, cu modificarile si completarile ulterioare”, sublinia sursa citata.

Guvernul atragea atunci atentia ca adoptarea acestor masuri ar putea avea un impact financiar suplimentar asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat aferente anului in curs de circa 3,2 miliarde de lei, respectiv 5,5 miliarde de lei in 2017.

Reprezentantii Executivului mai precizeau ca modificarile adoptate de Parlament nu indica sursa de finantare si, potrivit Constitutiei, “nicio cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea sursei de finantare” iar daca aceste masuri se aplica exista riscul ca impactul suplimentar generat sa nu poata fi acoperit din bugetul aprobat.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: