CE a aprobat un medicament pentru lupus eritematos sistemic activ
CE a aprobat un medicament pentru lupus eritematos sistemic activ
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-a-aprobat-un-medicament-pentru-lupus-eritematos-sistemic-activ/
Medicii reumatologi, hematologi si infectionisti vor putea recomanda un nou medicament pacientilor lor, diagnosticati cu lupus eritematos sistemic (LES) activ, cu autoanticorpi pozitivi si cu un grad ridicat de activitate a bolii. Asta pentru ca Benlysta (belimumab) 10mg/kg a primit autorizatia de comercializare din partea Comisiei Europene (CE).
“Aprobarea europeana pentru Benlysta reprezinta o realizare semnificativa si suntem fericiti ca putem furniza medicilor o optiune terapeutica suplimentara pentru tratarea pacientilor adecvati, care sufera de aceasta boala cronica”, a declarat dr. Tony Hoos, senior vice president, European Medical Affairs din cadrul companiei GlaxoSmithKline (GSK). Medicamentul a fost elaborat de catre GSK si Human Genome Sciencies (HGS), in cadrul un contract permanent de co-dezvoltare si co-comercializare.
Sub acest contract, HGS este responsabila pentru desfasurarea testelor cu Belimumab faza III, cu asistenta din partea GSK. Companiile impart in mod egal cheltuielile pentru dezvoltarea fazelor III/IV, cheltuielile de vanzare si marketing si profitul generat de orice produs comercializat, sub actualul contract. Benlysta este o marca inregistrata, detinuta de Human Genome Sciencies si utilizata sub licenta de catre grupul de companii GSK.
„Noi si GSK ne implicam pentru a face Benlysta disponibil la nivel mondial. Suntem onorati sa promovam acest medicament in Europa, unde un numar mare de institute academice importante de cercetare au jucat un rol important in dezvoltarea sa clinica”, a spus H. Thomas Watkins, presedinte si director executiv HGS. Pacientii cu boli ca lupus activ sever al SNC sau nefrita lupica activa severa nu au fost inclusi in studiul privind tratamentul cu belimumab. Drept urmare, utilizarea belimumab nu este recomandata pentru tratarea acestor cazuri, este mentionat in rezumatul caracteristicilor produsului. De altfel, specialistii recomanda o atentie sporita atunci cand belimumab este co-administrat cu alte medicamente din grupa terapiilor tintite catre limfocitele B sau ciclofosfamida, intrucat medicamentul nu a fost studiat in combinatie cu acestea.
Autor: Mirabela Viasu
Sursa: www.paginamedicala.ro
0 Comentarii