Ce aplicatie ar putea folosi medicii pentru diagnosticarea autismului

27/05/2014

Ce aplicatie ar putea folosi medicii pentru diagnosticarea autismului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-aplicatie-ar-putea-folosi-medicii-pentru-diagnosticarea-autismului/

copii-cu-astmAutismul ar putea fi diagnosticat printr-o noua aplicatie realizata de cercetatorii de la Universitatea Duke, din Carolina de Nord. Cercetatorii sustin ca prin aplicatia propusa de ei autismul ar putea fi diagnosticat la fel de eficient ca in timpul screeningului realizat de un medic specialist. Utilizata in scoli, noua aplicatie ar putea diagnostica autismul din timp, copiii putand incepe terapia mult mai devreme.

Cum functioneaza aplicatia in diagnosticarea autismului

In cadrul studiilor pentru testarea eficientei acestei aplicatii, copiii au fost inregistrati in timpul unor teste de screening pentru depistarea autismului, conform dailymail.co.uk.

In primul test, atentia copilului este captata de o jucarie care se afla in stanga sa, dupa care este mutata in dreapta sa. Aplicatia analizeaza cat timp are nevoie copilul pentru a-si redirectiona atentia prin miscarea stimulului de la stanga la dreapta sa.

In al doilea test, o jucarie este trecuta prin campul vizual al copilului, iar aplicatia analizeaza daca exista o intarziere in urmarirea miscarii acelei jucarii.

In al treilea test, o minge este rostogolita spre copil, analizandu-se in cat timp copilul va face contact vizual, semn al intrarii in joc alaturi de partener.

Aplicatia analizeaza reactiile copilului la toate aceste activitati, oferind imediat date exacte si potentiale semnale de alarma in cazul simptomelor de autism.

Specialistii considera ca aplicatia realizata de ei va oferi rezultate mult mai eficiente si date mai exacte decat ale unui specialist, deoarece va putea masura reactiile copilului in secunde. Va putea analiza insistenta privirii pe un anumit obiect sau reactiile motorii, oferind informatii daca ele sunt diferite de ale unui copil fara autism.

Aplicatia ar putea fi folosita de medici care nu sunt specialisti in autism

Conform cercetatorilor, aceasta aplicatie ar putea fi folosita la cabinetele medicilor de familie, spre exemplu, care ar putea identifica semnale ale autismul fara a fi specialisti in tulburarile de comportament ale copiilor.

De asemenea, aplicatia ar putea fi implementata si in scoli de vreme ce ar putea oferi date exacte profesorilor despre implicarea copiilor in anumite activitati. Astfel, profesorii ar putea directiona parintii din timp catre un control medical amanuntit pentru diagnosticarea autismului.

In ambele cazuri, copiii cu autism ar putea fi diagnosticati mult mai rapid si ar putea incepe terapia din timp.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: