Centrul european al ortopediei pediatrice se muta la Bucuresti

10/11/2014

Centrul european al ortopediei pediatrice se muta la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centrul-european-al-ortopediei-pediatrice-se-muta-la-bucuresti/

dezbaterecoca2014In perioada 12 -13 noiembrie 2014, la Hotel Marriott din Bucuresti se va desfasura cel de-al saptelea Congres National al Asociatiei Romane a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri – ARTOP 2014. Astfel, sub cupola ARTOP, in zilele de 14-15 noiembrie, va avea loc EPOS Regional Core Curriculum Course, organizat de European Paediatric Orthopaedic Society, unde un numar de 11 medici din clinicile europene vor vorbi despre tendintele terapeutice in medicina ortopediei pediatrice.

Ca in fiecare an, ARTOP 2014 este girata de medicii cu cele mai valoroase rezultate in ortopedia copilului, specialistii romani si europeni abordand subiecte de larg interes, care vor contribui la cresterea calitatii actului medical.

Interventiile lor se vor bucura de atentia unui public reprezentativ, peste 150 de medici din sfera ortopediei, pediatriei, chirugiei, oncologiei, neonatologiei si radiologiei.

“Al 7-lea Congres National al Asociatiei Romane a Traumatologilor si Ortopezilor Pediatri ne confera dreptul de a participa efectiv la o intrunire unde sa ne stabilim  modul de lucru si sa aratam lumii medicale ca facem  parte dintre cei care avem posibilitatea sa asiguram o asistenta medicala de inalt nivel. Faptul ca nume mari ale ortopediei pediatrice europene se vor afla zilele acestea la Bucuresti ne confirma faptul ca tot ceea ce facem in Romania se plaseaza la nivelul excelentei”, a declarat prof.dr. Gheorghe Burnei, presedinte fondator ARTOP.

A saptea editie a Congresului National ARTOP este prilejul cel mai bun de a confirma valoarea medicilor romani prin lucrari stiintifice, stabilirea unor baze teoretice si de orientare diagnostica si terapeutica, precum si identificarea unui program de perspectiva pentru instruire si organizare.

Tematica de anul acesta va viza:  malformatiile osteoarticulare ale membrelor, fracturile membrelor toracice, varia.

“Anul trecut, eforturile ARTOP s-au concentrat pe cancerele osoase si acoperirea financiara a oncologiei ce vizeaza ortopedia pediatrica romaneasca. Ritmul de decontare a endoprotezelor este inca foarte scazut, de maximum 10 proteze pe an, desi statisticile spun ca rata de supravietuire a unui copil protezat este, in proportie de 60 la suta, de peste 10 ani. In contextul dat, impreuna cu profesorul Burnei vrem sa dezvoltam o platforma de comunicare care sa sustina infiintarea a trei centre nationale oncologice, cu scopul clar de a ajuta copiii cu cancere osoase”, a declarat Rodica Sarmas Furnea, Senior Consultant Communication.  

“Pentru 2014, in cadrul ARTOP incercam sa infiintam centre de excelenta pentru tratamentul tumorilor osoase maligne, cu o baza tehnica competitiva la nivel mondial. Sunt multi pacienti care merg in strainatate pentru astfel de interventii, desi noi avem in tara rezultate excelente. In urma analizelor, am constatat ca doi pacienti trimisi in strainatate pentru operatia de rezectie oncologica in bloc si endoprotezare modulara platesc o suma de bani care ar ajunge in Romania sa fie tratati 20 de pacienti”, a mai precizat prof.dr. Gheorghe Burnei.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: