Ciolacu: Avem o scoala de medicina foarte buna, este cazul sa avem si o scoala de manageri de spitale

29/01/2024
Ciolacu: Avem o scoala de medicina foarte buna, este cazul sa avem si o scoala de manageri de spitale

Ciolacu: Avem o scoala de medicina foarte buna, este cazul sa avem si o scoala de manageri de spitale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-avem-o-scoala-de-medicina-foarte-buna-este-cazul-sa-avem-si-o-scoala-de-manageri-de-spitale/

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat ca ar fi cazul sa existe o scoala de manageri de spitale, adaugand ca politicul trebuie sa se excluda absolut de tot din acest sistem.

Dupa o vizita la Spitalul Judetean Oradea, premierul l-a nominalizat pe dr. Gheorghe Carp, managerul spitalelor unificate din Oradea, ca fiind un exemplu de bun profesor, apreciind ca managementul oradean este ‘un model de buna practica care poate fi extins’.

“Avem o scoala de medicina foarte buna, scoatem medici foarte buni. Cred ca este cazul sa avem si o scoala de manageri de spitale. Politicul trebuie sa se excluda absolut de tot din acest sistem, iar managerii de spitale trebuie sa urmeze o scoala. Cred ca managerul de aici poate sa fie un bun profesor. Daca dorim sa avem performanta in sistemul sanitar si dorim ca sa nu continuam sa aruncam bani intr-o gaura fara sfarsit”, a declarat premierul, potrivit Agerpres.

In context, premierul l-a nominalizat pe dr. Gheorghe Carp, managerul spitalelor unificate din Oradea, ca fiind un exemplu de bun profesor, apreciind ca managementul oradean este ‘un model de buna practica care poate fi extins’.

“Spitalul Judetean din Oradea este unul dintre spitalele, aproape 5%, care se incadreaza cu excedent. In afara de faptul ca are proiecte pe fonduri europene, are cu Banca Mondiala, are cu Ministerul Sanatatii – si asta am vazut ce s-a cumparat in ultimul timp din proiectele de la Ministerul Sanatatii si din bugetul consolidat al statului – vedem ca deja se pregatesc pentru viitor, unde au investitii noi, intr-o noua cladire cu patru etaje, cu pasarela catre ATI. (…) Sunt impresionat.”, a mai apreciat Ciolacu.

Totodata, el a remarcat faptul ca administratia locala si conducerea spitalelor au reusit sa uneasca spitalele din oras, cu un singur manager.

“In alte parti, dorim sa fragmentam; fiecare cu spitalul lui, fiecare cu mandria lui. Nu, asa nu e bine. Viitorul este ce se intampla astazi la dumneavoastra, o recunosc si va felicit, domnule manager. Te felicit si pe tine, Sandu, domnule ministru, pentru ca te implici cu adevarat cu proiecte unde exista performanta, unde se salveaza vieti omenesti, nu unde ne facem ca facem act medical, dar de fapt se face paleatie” a mai afirmat premierul.

Si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a tinut sa-i multumeasca managerului Gheorghe Carp pentru performanta organizarii acestui spital.

“Situatia corecta este ca in orasele mici sau medii sa existe o adunare a resurselor existente in domeniul medical, pentru oferirea de servicii medicale, nu fragmentarea lor. Faptul ca noi am contribuit foarte mult la dezvoltarea Laboratorului de neuroradiologie, probabil unul dintre cele mai moderne din Romania si cu siguranta, la cel mai modern laborator de analize din tara, nu fac altceva decat sa confirme ca, acolo unde exista profesionalism in conducerea unitatii sanitare, sunt rezultate bune. Dar scopul nu este decat ca pacientii sa aiba acces la servicii de sanatate de buna calitate. Lucrul acesta se intampla la Oradea”, a declarat ministrul Rafila, potrivit sursei citate.

Etichete: ciolacu, scoala manageri de spitale, spital oradea

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Eugen Feldioreanu says:

    Exista specialitatea de sănătate publică cu durata de 3 ani .
    Politica postdecembristă a considerat-o unitilă și a desființat-o , cum s-a procedat și cu foarte multe alte lucruri bune. Politica distrugerii complete a guvernat țara imediat după 89.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: