Ciolacu spune ca rezolvarea problemelor sistemului informatic al CNAS este o prioritate
Ciolacu spune ca rezolvarea problemelor sistemului informatic al CNAS este o prioritate
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciolacu-spune-ca-rezolvarea-problemelor-sistemului-informatic-al-cnas-este-o-prioritate/
Premierul Marcel Ciolacu spune ca una dintre prioritatile sale personale este de a rezolva problemele sistemului informatic al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
El a fost intrebat cum comenteaza faptul ca sistemul informatic al CNAS se defecteaza foarte des.
“Stiu, si este una dintre prioritatile mele personale si am avut o discutie foarte aplicata si cu vicepresedintii, si cu doamna presedinte (ai CNAS n.r.), si cu toti cei implicati in digitalizare. Haideti sa fim corecti! Este aceeasi situatie ca la ANAF. De 32 de ani nu vrem sa facem digitalizare nici la Casa de Sanatate si nici la ANAF. De ce? Stim cu totii. Eu v-am promis ca dupa 32 de ani o sa pornesc digitalizarea ANAF, lucru pe care l-am inceput si o sa vedeti ca pana in aprilie, pana la finele primului trimestru fiscal, o sa fie mult mai bine decat pana acum. Iar la Casa de Sanatate ma voi tine saptamanal, la fel cum am facut si cu ANAF, pana se va intelege foarte clar ca de aceasta data Romania are nevoie de …”, a afirmat premierul Ciolacu, potrivit Agerpres.
De curand, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB) a facut un apel catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru rezolvarea cu rapiditate a disfunctionalitatilor din sistemul SIUI, deoarece nefunctionalitatea totala sau ingreunata a sistemului perturba activitatea in toate sectoarele medicale, cu impact direct asupra pacientilor.
Etichete: sistem informatic cnas, ciolacu
Autor: Adriana Pavel
2 Comentarii
Intervin pe aceasta cale in speranta ca daca s-ar posta pe acest site un mic articol , speranta sa se ia o decizie de catre CNAS ar putea fi benefica.
Sunt medic cu o vechime de peste 35 ani in domeniul sanatati din care 25 ani ca medic specialist urgenta , si 10 medic primar MF.Birocratia in acest domeniu in ultimii 10 ani a crescut exponential , ceea ce ingreuneaza mult activitatea medicului care trebuie sa fie atent mai mult la hartii decat la o discutie cu pacientul. Ideea este ca ar fi de folosul tuturor daca s-ar rezolva si problema tiparirii biletelor de trimitere catre specialist sau investigatii paraclinice pe hartie obisnuita format A5 , cu generare de serie si cod 2D la fel ca si pentru retetele electronice. In acest moment acestea se tiparesc pe imprimete tipizate ce trebuie comandate la casele de asigurari. Pe langa faptul ca pretul lor a crescut foarte mult , formatul lor prin adaugarea a fel de fel de casute si informatii care a ajuns sa se schimbe cam de 2 ori pe an , te fac sa ramai cu cele vechi in stoc ( nu ti le schimba nimeni ) si sa comanzi altele model nou. Ele se tipares pe imrimante cu ace in 2 exemplare , dar aproape niciodata nu vei reusi sa setezi imprimanta sa bata geometric corect. Daca s-ar da voie la folosirea hartiei normale acest lucru ar fi rezolvat , la fel cum a fost pentru retetele electronice pana s-a dispus tiparirea lor pe hartie normala. Si atunci ai putea ramene in cabinet cu o singura imprimanta. In acest moment exista multi colegi care prefera sa le scrie de mana pentru a respecta liniatura acestor formulare tipizate.
Va multumesc. Br. Luigi Birau
Actul medical nu trebuie sa depindă de functionarea(sau nefunctionarea) sistemului informatic !!!