CNAS: Numarul serviciilor medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate este in crestere
CNAS: Numarul serviciilor medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate este in crestere
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cnas-numarul-serviciilor-medicale-si-farmaceutice-validate-cu-cardul-de-sanatate-este-in-crestere/
Numarul cardurilor activate in sistem s-a dublat de la o zi la alta. Daca luni au fost activate aproximativ 120.000 de carduri, in data de 5 mai 2015 au fost activate 248.777 de carduri.
CNAS spune ca ieri, 5 mai, s-a inregistrat si o crestere majora a numarului de servicii medicale si farmaceutice validate cu cardul de sanatate, la nivel national :
Luni, 4 mai 2015: 87.914 servicii validate cu cardul de sanatate si 136.556 servicii acordate fara card
Marti, 5 mai 2015: 226.339 servicii validate cu cardul de sanatate si 183.489 servicii acordate fara card
In Bucuresti, de asemenea, numarul serviciilor validate cu cardul depaseste cu mult numarul de servicii acordate fara card de sanatate:
Servicii medicale validate cu cardul : 28.656 dintre care 15.308 acordate in cabinetele medicilor de familie
Servicii medicale acordate fara card de sanatate: 16.349 dintre care 9.557 acordate in cabinetele medicilor de familie.
“Cifrele de ieri atesta faptul ca unii medici au inteles importanta acestui sistem si il utilizeaza. Insa, avem semnale ca, in continuare, exista medici care refuza sa acorde servicii medicale asiguratilor care nu prezinta cardul de sanatate. Acest lucru nu trebuie sa mai continue si principala grija a medicilor trebuie sa fie aceea de a acorda ajutor pacientului care vine in cabinetul sau”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.
Furnizorii care intampina probleme de functionalitate a cardului de sanatate trebuie sa apeleze la helpdesk pentru a remedia problemele in cel mai scurt timp.
In situatia in care aceasta problema nu poate fi remediata rapid, medicul ii va acorda serviciul medical pacientului fara a-l valida cu cardul de sanatate. Aceste servicii vor fi decontate in sistem, asa cum prevede legislatia in vigoare.
“Sistemul cardului de sanatate este creat sa realizeze mult mai mult de 9.000 de accesari concomitente pe secunda. Insa, daca din acest numar de accesari, o mare parte sunt realizate gresit, sistemul functioneaza mai lent”, scrie intr-un comunicat remis presei.
0 Comentarii