CNCAV: Propagarea unor aspecte care pot afecta credibilitatea campaniei de vaccinare sunt de natura a induce confuzie
CNCAV: Propagarea unor aspecte care pot afecta credibilitatea campaniei de vaccinare sunt de natura a induce confuzie
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cncav-propagarea-unor-aspecte-care-pot-afecta-credibilitatea-campaniei-de-vaccinare-sunt-de-natura-a-induce-confuzie/
Conform datelor puse la dispozitie de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, la nivelul Capitalei exista, la acest moment, 59 de centre operationalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare, informeaza Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV).
Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech/Pfizer si Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.
Din cele 86 de fluxuri amintite anterior, 26 sunt organizate in centre care apartin Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.
“Precizam ca 29 de fluxuri din cele 60 active pentru vaccinarea populatiei sunt blocate temporar la programare, pana la 15 martie a.c., data la care se va finaliza administrarea rapelului persoanelor vaccinate cu prima doza. Blocarea temporara a fluxurilor a fost impusa ulterior inceperii procesului de vaccinare cu echipe mobile, avand in vedere ca acestea sunt dislocate din randul personalului vaccinator al centrelor respective. Facem mentiunea ca blocarea temporara a fluxurilor nu a ingradit in niciun fel programarea la vaccinare, intrucat nivelul de ocupare a locurilor in aceste centre era maximal.”, precizeaza CNCAV intr-un comunicat de presa.
Din cele 30 de fluxuri alocate imunizarii persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca, 20 sunt active pentru populatie, iar 10 pentru personalul din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale.
“Mentionam, totodata, ca pentru centrele de vaccinare din Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala existente la nivel national, a fost limitata alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuarii cantitatilor de doze livrate Romaniei de companiile producatoare, pentru asigurarea imunizarii categoriilor vulnerabile prioritizate in procesul de vaccinare, conform Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19.”, mai precizeaza sursa citata.
Pentru cresterea ritmului de vaccinare, incepand de miercuri, in Bucuresti au fost deschise pentru programare 5 fluxuri pentru imunizarea cu vaccinul de la Moderna.
Programarea se adreseaza persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoane cu varsta peste 65 de ani, persoanele aflate in evidente cu boli cronice, cu varsta minima de 18 ani, persoane incadrate intr-un grad de handicap, insotitorii acestora si persoanele care locuiesc la acelasi domiciliu cu acestea.
“Analiza efectuata la nivelul municipiului Bucuresti este extinsa la nivel national si poate fi prezentata oficial in cel mai scurt timp pentru eliminarea oricaror suspiciuni de incalcare a principiilor de etica si de echitate sociala.
Sustinerea principiului transparentei si comunicarea optima a datelor si informatiilor de interes au reprezentat si reprezinta obiective prioritare pentru CNCAV, iar propagarea in spatiul public a unor aspecte care pot afecta credibilitatea modului in care se deruleaza campania de vaccinare sunt de natura a induce confuzie in randul populatiei generale asupra desfasurarii procesului de vaccinare in Romania”, mai transmite Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV).
Etichete: centre de vaccinare bucuresti, fluxuri de vaccinare, CNCAV
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii