Comitetul de urgenta OMS in alerta din cauza epidemiei de Ebola
Comitetul de urgenta OMS in alerta din cauza epidemiei de Ebola
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comitetul-de-urgenta-oms-alerta-din-cauza-epidemiei-de-ebola/
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) reuneste comitetul de urgenta la Geneva pentru a analiza riscurile ca virusul Ebola sa se raspandeasca la nivel mondial. Vineri vor fi facute publice concluziile expertilor care vor stabili daca Ebola a devenit o urgenta de sanatate publica la nivel mondial.
Reuniunea expertilor ar putea stabili noi masuri de preventie a raspandirii virusului Ebola
Conform OMS, o urgenta de sanatate publica la nivel mondial implica un “eveniment extraordinar susceptibil sa constituie un risc de sanatate publica pentru alte state, in conditiile in care boala se raspandeste pe plan international si poate cere un raspuns coordonat la nivel international”.
OMS anunta luni ca pana la acea data virusul Ebola a cauzat 887 de decese, 1603 cazuri de imbolnaviri in patru tari, Guineea, Liberia, Sierra Leone si Nigeria.
Cele mai recente date din Nigeria arata ca numarul cazurilor de infectare cu virusul Ebola a crescut la sapte, cauzand doua decese.
Chiar daca OMS nu a impus restrictionarea deplasarilor in cele patru tari afectate din Africa de Vest, autoritatile raman in alerta pentru ca virusul sa nu se raspandeasca la nivel mondial.
Rata de mortalitate in Ebola este intre 25 si 90%
Expertii reamintesc ca virusul se transmite prin contactul direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate.
Chiar daca un nou ser a fost administrat unui medic misionar de 33 de ani si unei asistente medicale afectati de virusul Ebola, starea de sanatate ameliorandu-se in ambele cazuri, expertii considera ca este foarte dificil ca un asemenea ser sa fie realizat in cantitati mari.
Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului american de alergii și boli infecțioase (NIAID), considera ca doar pentru producerea unei cantitati mici de ser este nevoie de cateva luni de zile deoarece procesul este foarte complicat si implica recombinari genetice complexe.
Autor: Agerpress
0 Comentarii