Comunicat ISA: Indulcitorii hipocalorici sunt esentiali in gestionarea provocarilor globale de sanatate, sustin expertii de top din domeniul sanatatii

04/04/2014

Comunicat ISA: Indulcitorii hipocalorici sunt esentiali in gestionarea provocarilor globale de sanatate, sustin expertii de top din domeniul sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/comunicat-isa-indulcitorii-hipocalorici-sunt-esentiali-gestionarea-provocarilor-globale-de-sanatate-sustin-expertii-de-top-din-domeniul-sanatatii/

isa1Asociatia Internationala pentru Indulcitori (ISA) gazduieste membrii organizatiei mondiale a sanatatii, academicieni, experti in comportament alimentar si nutritionisti la Conferinta “De ce conteaza numarul mic de calorii” din Bruxelles.

Bruxelles, 2 Aprilie 2014: Rolul pe care indulcitorii hipocalorici il pot juca in combaterea epidemiei de obezitate si a diabetului de tip 2 a fost discutat astazi, la cea de-a doua Conferinta organizata de Asociatia Internationala pentru Indulcitori (ISA), in Bruxelles. Cheia misiunii ISA este educarea si indrumarea oamenilor spre a face alegeri informate, prin furnizarea celor mai relevante date stiintifice disponibile. Conferinta de astazi a reunit un grup multidisciplinar de experti de top, printre care s-au numarat Dr. Roberto Bertollini, Cercetator-Sef in cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Profesorul James Hill si Profesorul Adam Drewnowski.

Dr. Roberto Bertollini, cercetator-sef in cadrul OMS a deschis Conferinta prin a sublinia provocarile din domeniul sanatatii cu care se confrunta Europa, furnizand cateva statistici uimitoare:

In 46 de tari din regiunea Europei, peste 50% din populatie este supraponderala si peste 20% este obeza. OMS estimeaza ca 63% dintre adulti nu ating nivelul minim recomandat de activitate fizica si numai 20% dintre fetele cu varsta de 11 ani si 30% dintre baietii cu varsta de 11 ani afirma ca se implica in cel putin o ora de activitate fizica zilnica, de intensitate moderata“.

In urma sumarului privind problema obezitatii, facut de Dr. Bertollini, Profesorul Adam Drewnowski, un lider in preventia si tratarea obezitatii de la Universitatea din Washington, cunoscut in intreaga lume, a vorbit despre noua sa cercetare, accentuand faptul ca:

Am descoperit ca indulcitorii hipocalorici si fara calorii reprezinta de fapt un indiciu al unei diete sanatoase – persoanele care folosesc indulcitori hipocalorici si fara calorii au, de asemenea, o dieta mai sanatoasa si mai echilibrata si sunt mai activi din punct de vedere fizic. Ceea ce am mai descoperit este faptul ca viitoarele cercetari din domeniul sanatatii necesita includerea unor informatii geografice si sociale specifice, la nivel micro, pentru a fi relevante. Informatiile locale pot arata, chiar si daca vorbim despre codul postal, care cartiere sunt cele mai afectate de obezitate si diabet, iar asta ne ofera indicii mult mai importante referitoare la aspectele legate de mediu, care influenteaza ceea ce consumam”.

In continuare, Profesorul James Hill, expert american in obezitate si Profesor de Pediatrie si Medicina la Facultatea de Medicina a Universitatii din Colorado, sustine ca secretul pentru o mai buna gestionare a greutatii este: ”mancati mai inteligent si miscati-va mai mult. Cercetarea noastra a aratat ca micile schimbari zilnice, precum alegerea alimentelor si bauturilor cu un continut caloric redus, pot avea un mare impact in timp, in gestionarea greutatii”.

Profesor Colette Shortt, Presedinta ISA a declarat: “Astazi am aflat, de la academicieni de top, despre importanta contracararii obezitatii si diabetului si despre felul in care indulcitorii hipocalorici pot juca un rol in acest sens. Am aflat ca venim pe lume cu o preferinta innascuta pentru gustul dulce, asadar, a-l elimina in totalitate din dieta nu este nici de dorit, nici pragmatic, aici intervenind indulcitorii hipocalorici, care ofera gust dulce cu un continut redus sau fara calorii. Suntem mandri sa stimulam si sa sustinem dialogul continuu dintre comunitatea stiintifica, formatorii de opinie si specialistii din domeniul sanatatii si din industrie, pentru a ne asigura ca folosim cele mai relevante date si resurse pentru a ajuta la combaterea acestor provocari moderne din domeniul sanatatii”.

Conferinta este urmata de Congresul Comisiei Europene pe tema bolilor netransmisibile, care subliniaza importanta pe care formatorii de opinie si alte persoane interesate din Europa o acorda acestei probleme. In acest context, ISA va incerca sa se implice in problemele legate de domeniul sanatatii si sa promoveze beneficiile indulcitorilor hipocaorici si fara calorii, ca parte a solutiei.

Aceasta este cea de-a doua conferinta gazduita de Asociatia Internaionala pentru Indulcitori pentru specialistii din domeniul sanatatii, comunitatea stiintifica si industrie, pentru a discuta despre rolul indulcitorilor hipocalorici si fara calorii in dieta. Printre participantii cheie s-au numarat si:

  • Prof Greg Whyte OBE, fost atlet olimpic si expert in activitatea fizica
  • Prof Hely Tuorila, Catedra de Stiinte Alimentare Senzoriale, Universitatea din Helsinki, Finlanda
  • Prof Anne Raben, Departmentul de Nutritie, Exercitii si Sport, Universitatea din Copenhaga
  • Magali Jacobs, Dietetician si Psiholog, Institutul Paul Lambin, Bruxelles
  • Janette Marshall, Jurnalist in domeniile Nutritiei si Sanatatii, Marea Britanie
  • Dr Nick Southgate, Psiholog in domeniul Comportamentului 
  • Jacki Davis, moderator al conferintei, comentator si analist de top pe subiecte legate de Uniunea Europeana

Despre Asociatia Internationala pentru Indulcitori

Asociatia Internationala pentru Indulcitori (ISA) este o organizatie non-profit inregistrata in Belgia, care reprezinta producatorii si utilizatorii de indulcitori hipocalorici si fara calorii.

ISA este o autoritate recunoscuta de Comisia Europeana, de autoritatile de reglementare nationale si internationale si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, si are statut de Observator Non-Guvernamental in cadrul Comisiei Codex Alimentarius care stabileste standardele alimentare internationale.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: