Conferinta Sanatate prin Alimentatie
Conferinta Sanatate prin Alimentatie
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-sanatate-prin-alimentatie/
Unul dintre cele mai importante evenimente de sanatate si nutritie din Romania, Conferinta Sanatate prin Alimentatie, ajunge anul acesta la cea de-a V-a editie si va avea loc sambata, 26 septembrie 2015, Hotel Ramada Parc, sala Terra Ballroom, Bucuresti.
Ca si in anii precedenti, editia 2015 a Conferintei Sanatate prin Alimentatie va fi organizata de Societatea de Nutritie din Romania, sub egida Academiei Romane, si va avea ca parteneri Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta.
Organizatorii Conferintei Sanatate prin Alimentatie si-au propus sa ridice nivelul educatiei medicale continue, punand accentul pe rolul esential pe care alimentatia sanatoasa il are in prevenirea multor afectiuni.
“Cand discutam despre masurile de preintampinare a unui numar mare de boli, alimentatia sanatoasa este un factor cheie. Prin intermediul Conferintei Sanatate prin Alimentatie putem sa imbunatatim cultura nutritionala a populatiei, printr-o educatie continua si sa promovam principliile de alimentatie corecta. Conferinta Sanatate prin Alimentatie se adreseaza deopotriva specialistilor din mai multe domenii medicale, pentru ca faciliteaza schimbul de idei si de informatie in sfera sanatatii, dar si autoritatilor si mass-mediei, pentru ca acestea ne pot ajuta sa transmitem mai usor mesajele noastre catre populatie”, a declarat Prof. univ. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si copresedinte al Conferintei Sanatate prin Alimentatie.
Invitatii vor dezbate noutatile stiintifice din cultura nutritionala populationala, diabet si boli metabolice, toate structurate in sesiuni de comunicari tematice.
Cele mai importante teme pe care invitatii le vor aborda, in prezentarile lor, vor viza: suplimentele nutritive, bauturile indulcite, colesterolul alimentar si acizii grasi trans, organismele modificate genetic, nutritia si homeostazia fierului, rolul proteinelor de origine vegetala in nutritia moderna, variantele vegetarianismului si multe alte teme de interes.
“Ne propunem sa atragem atentia cu privire la incidenta crescuta a bolilor ce pot fi corelate dezechilibrelor alimentare. Stilurile de nutritie sunt esentiale, pentru buna functionare a organismului si pentru o stare generala de sanatate buna. Romanii trebuie sa invete ca o alimentatie bogata in grasimi saturate, sare si zahar, le pune in pericol sanatatea, pe termen lung. Promovarea unei diete echilibrate, diversificate si sanatoase se afla printre principalele preocupari ale medicilor si nutritionistilor din intreaga lume. Alimentatia sanatoasa, sustinuta de activitate fizica, este un element important in obtinerea bunastarii fizice si psihice, iar educarea populatiei in acest sens se afla printre prioritatile noastre”, este de parere Prof.univ. dr. Mariana Graur, presedintele Societatii de Nutritie din Romania si copresedinte al evenimentului.
Potrivit Organizatiei Mondiala a Sanatatii, o dieta sanatoasa protejeaza impotriva malnutritiei, in toate formele ei, cat si impotriva aparitiei bolilor cronice netransmisibile, precum diabetul, afectiunile cardiovasculare, atacul cerebral si cancerul.
La nivel mondial, alimentele bogate in grasimi saturate sau de tip trans, sare si zahar provoaca decesul a 14 milioane de oameni, in fiecare an, conform Declaratiei Politice a Organizatiei Natiunilor Unite.
Tot dezechilibrele alimentare determina anual moartea a 2,8 milioane de oameni supraponderali sau obezi, mai arata Organizatia Mondiala a Sanatatii.
A V-a Conferinta Sanatate prin Alimentatie se va desfasura in intervalul orar 09.00 – 18.30, iar inregistrarea participantilor se va face intre 08.00 – 09.00.
Manifestarea este creditata cu puncte EMC.
Autor: FormareMedicala.ro
0 Comentarii