Congresul UMF Carol Davila transforma Bucurestiul in capitala mondiala a medicinei

29/05/2017

Congresul UMF Carol Davila transforma Bucurestiul in capitala mondiala a medicinei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/congresul-umf-carol-davila-transforma-bucurestiul-in-capitala-mondiala-a-medicinei-2/

Initiere. Evolutie. Excelenta. Trei coordonate care marcheaza anul acesta cel mai mare eveniment al cercetarii stiintifice medicale din Romania.

Editia a V-a a Congresului Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”-“Perspective interdisciplinare”  promite sa transforme Bucurestiul in Capitala  Mondiala a Medicinei.

In perioada 29-31 Mai, la Palatul Parlamentului se reunesc somitati ale medicinei si cercetarii stiintifice medicale din SUA, Germania, Austria, Serbia, Suedia si Romania.

Creditat cu 11 puncte EMC (Educatie Medicala Continua) de catre Colegiul Medicilor din Romania, Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti-“Perspective interdisciplinare” reuneste la Bucuresti peste 4.000 de participanti, studenti, medici rezidenti, medici de familie si medici specialisti, care vor asista la peste 40 de sesiuni stiintifice sustinute de unii dintre cei mai renumiti specialisti din domeniul medical din Romania si din strainatate.

Pe langa complexitatea lucrarilor stiintifice ce vor fi prezentate, Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” inscrie in programul stiintific si “Competitia Tanarului Cercetator” care presupune prezentarea celor mai bune 6 lucrari din 5 specialitati: Medicina Generala, Farmacie, Specialitati preclinice, Specialitati medicale si Specialitati chirurgicale. Lucrarile au fost submise de catre cercetatori de sub 35 de ani. Potrivit, organizatorilor, accentul se pune in continuare pe cercetare, inca de la inceputul carierei tinerilor medici, implicarea acestora fiind din ce in ce mai mare in acest domeniu.  Fapt constatat si prin trimiterea unui numar record de 362 rezumate pentru Sesiunea Tineri Cercetatori si pentru posterele electronice din cadrul Congresului.

Consider ca acest Congres, devenit deja o traditie a Institutiei noastre, este parte integranta a unei istorii de 160 de ani ce se traduce prin numele sonore care au realizat performante in cercetarea stiintifica medicala mondiala, punand astfel Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila pe harta universitatilor de top ale lumii. Carol Davila, Thoma Ionescu, Gheorghe Marinescu, Ion Cantacuzino, C.I.Parhon, Grigore T. Popa, Nicolae Paulescu, Ana Aslan, Ion Juvara etc culminand cu laureatul premiului Nobel, George Emil Palade, sunt doar cateva nume de referinta pentru cei 160 de ani de istorie ai Universitatii noastre“, a declarat Academician I.Sinescu, Rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”din Bucuresti si presedinte al Congresului, conform unul comunicat.

La randul sau, prof.dr. Dragos Vinereanu, prorector al UMF “Carol Davila” si co-presedinte al Congresuluia mentionat ca “Indiferent de domeniul de activitate implicat si, cu atat mai mult in medicina, fara o cercetare stiintifica aprofundata se pierde orice idee de progres a unei natii si orice viziune despre adevarul menirii umanitatii. Pornind si de la acest concept, dar si de la cele trei resorturi, initiere, evolutie, excelenta, care trebuie puternic ancorate in drumul spre performata, Congresul Universitatii noastre reuseste sa coaguleze si anul acesta, peste 4000 de participanti si sute de lucrari stiintifice de top, in 41 de sesiuni de elita  si totodata sa beneficieze de o recunoastere internationala deosebita“.

Acesta a adaugat ca “avand ca fundament ideea de interdisciplinaritate, Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti s-a dezvoltat ca un eveniment cu caracter unic la nivelul mediului universitar si academic, sporindu-si popularitatea si amploarea de la an la an. Unul dintre obiectivele majore ale congresului este de a pune la dispozitie tinerilor cercetatori si medici oportunitatea sa-si prezinte lucrarile stiintifice, sa le submita unor discutii in plen si sa faca schimb de experienta cu reputati academicieni si cadre didactice universitare din Romania, din diferite arii de specialitate, contribuind, astfel, la formarea unei comunitati medicale de elita.Totodata, informatiile de maxima actualitate in domeniul medical prezentate de prestigiosi profesori universitari si cercetatori de renume mondial sunt atribute ce definesc congresul drept cea mai complexa manifestare stiintifica anuala din tara“.

Mai mult, in cadrul acestei editii vor fi decernate 6 titluri Honoris Causa , mai transmit reprezentantii UMF Carol Davila.

De asemenea, unul dintre cele mai asteptate momente este legat de competitia tanarului cercetator. Au fost inscrise peste 360 de lucrari. Vor fi alesi sase medici, cu varsta de pana in 35 de ani, care vor putea sa participe la congrese internationale gratuit si vor fi premiati de Facultatea de Medicina si Farmacie

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: