Consumul de alimente bogate in magneziu ar putea reduce riscul dezvoltarii dementei

28/03/2023
Consumul de alimente bogate in magneziu ar putea reduce riscul dezvoltarii dementei

Consumul de alimente bogate in magneziu ar putea reduce riscul dezvoltarii dementei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consumul-de-alimente-bogate-in-magneziu-ar-putea-reduce-riscul-dezvoltarii-dementei/

Un aport ridicat de magneziu a fost asociat cu o sanatate cerebrala mai buna pe parcursul vietii, potrivit unui studiu australian.

O echipa de la Neuroimaging and Brain Lab din cadrul Universitatii Nationale din Australia (ANU) a descoperit ca un consum ridicat de alimente bogate in magneziu cum ar fi spanacul si nucile ar putea reduce riscul dezvoltarii dementei, relateaza agentia Xinhua.

Oamenii de stiinta au studiat peste 6.000 de persoane sanatoase din punct de vedere cognitiv cu varste cuprinse intre 40 si 73 de ani din Marea Britanie pe o perioada de 16 luni.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca in cazul persoanelor care consuma peste 550 mg de magneziu zilnic, varsta creierului lor este, la 55 de ani, cu un an mai mica in comparatie cu cei care au un aport normal de magneziu de 350 mg zilnic, transmite si Agerpres.

Khawlah Alateeq, autoarea principala a studiului, a precizat ca, potrivit studiului, efectele preventive ale unui aport alimentar mai ridicat de magneziu ar putea incepe la persoanele cu varsta in jur de 40 de ani sau mai devreme.

”Studiul nostru arata ca o crestere de 41% in aportul de magneziu ar putea duce la o pierdere mai redusa a volumului cerebral asociata cu inaintarea in varsta, ceea ce inseamna o functie cognitiva mai buna si un risc mai scazut sau intarziat de debut al dementei mai tarziu in viata. Cercetarea scoate in evidenta beneficiile potentiale ale unei diete bogate in magneziu si rolul pe care acesta il indeplineste in promovarea sanatatii celebrale”’, a spus ea intr-un comunicat de presa.

Femeile, in special cele aflate in postmenopauza, beneficiaza mai mult, potrivit studiului, de efectele neuroprotectoare ale unei diete bogate in magneziu in comparatie cu barbatii.

Erin Walsh, coautoare a studiului, a precizat ca raportul ar putea duce la dezvoltarea interventiilor de sanatate publica in scopul imbunatatirii sanatatii cerebrale si a reducerii riscurilor aparitiei dementei cu ajutorul dietei.

Etichete: magneziu, alimente bogate in magneziu, sanatate cerebrala, risc dementa, preventie dementa

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: