Consumul de nuci reduce riscul de diabet tip 2
Consumul de nuci reduce riscul de diabet tip 2
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/consumul-de-nuci-reduce-riscul-de-diabet-tip-2/
Probabilitatea de aparitie a diabetului de tip 2 poate fi redusa cu ajutorul unui consum regulat de nuci, concluzioneaza un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Harvard din Statele Unite ale Americii.
Studiul a fost realizat pe baza analizei unor date referitoare la aproximativ 140.000 de femei, care au fost monitorizate timp de 10 ani. Astfel, cercetatorii au observat ca persoanele care consuma cate 30 de grame de nuci de doua ori pe saptamana au un risc cu 24% mai mic de a face diabet de tip 2, in comparatie cu cele care nu includ acest aliment in alimentatia lor. De asemenea, observatiile cercetatorilor au mai aratat si ca mecanismul de protectie al organismului impotriva acestui tip de diabet este cu atat mai puternic, cu cat consumul de nuci este mai mare (in limita admisa).
Explicatia acestei proprietati terapeutice a nucilor este explicata prin faptul ca lipidele din nuci sunt bogate in acizi grasi omega-3, deosebit de importanti pentru sanatatea cardiovasculara. In plus, acizii grasi omega-3 au proprietati antioxisante si antiinflamatoare.
Alte cercetari referitoare la proprietatile terapeutice ale nucilor au aratat ca acestea nu determina acumularea de kilograme in plus, atat timp cat sunt incluse intr-un regim alimentar echilibrat.
Autor: Agerpress
0 Comentarii