Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

11/06/2021
Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/coriu-invocarea-erorii-umane-este-cea-mai-usoara-abordare-uneori-chiar-cei-mai-buni-specialisti-pot-sa-greseasca/

Dr. Daniel Coriu, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), spune ca invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, insa uneori chiar si cei mai buni specialisti pot sa greseasca. Potrivit acestuia, in spitale avem o complexitate foarte mare a serviciilor medicale furnizate, o complexitate a tehnologiei utilizate, un grad inalt de solicitare a serviciilor medicale si a resursei umane.

“Toate acestea creeaza conditiile pentru o probabilitate crescuta de aparitie a riscului si a accidentelor, respectiv a erorilor. Cu siguranta vrem servicii de calitate. Dar, acest concept este unul unitar, trebuie alocate resurse financiare suficiente, dar si norme si proceduri care trebuiesc respectate.”, scrie Coriu pe pagina sa de Facebook.

Medicul precizeaza ca ANMCS-ul ar trebui sa faca, la acest moment, o evaluare corecta prin care sa se identifice problemele.

“Nu de putine ori, limbajul folosit de ANMCS, acele standarde de calitate, nu a fost tocmai potrivit colegilor mei. De multe ori, medicii nu inteleg ca aceste standarde sunt facute sa ne protejeze pe noi toti, in primul rand pe pacienti, dar si pe noi, medicii. Trebuie sa avem o abordare in echipa.”, mai precizeaza Coriu.

El subliniaza ca trebuie sa existe o simbioza perfecta intre infrastructura, resurse umane si alocare bugetara.

“Chiar daca avem proceduri, nu trebuie sa uitam ca spitalele nu au, de multe ori, finantare suficienta sa asigure mentenanta aparatelor, echipamentelor. Dorinta noastra a tuturor este sa avem un sistem medical functional, atat pentru pacienti, dar si pentru noi, corpul medical. Aceasta va insemna un sistem care sa respecte normele de calitate si, in final, un sistem care sa fie capabil sa asigure conditiile pentru un act medical in siguranta pentru pacient.”, a mai precizat presedintele CMR.

Etichete: sistem medical, proceduri spitale, daniel coriu cmr

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: