Costache: Exista toata deschiderea si preocuparea de a dezvolta medicina de familie
Costache: Exista toata deschiderea si preocuparea de a dezvolta medicina de familie
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costache-exista-toata-deschiderea-si-procuparea-de-a-dezvolta-medicina-de-familie/
Victor Costache, ministrul Sanatatii si Adela Cojan, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate s-au intalnit, marti, cu reprezentantii medicilor de familie.
La discutii au participat echipele de conducere ale Societatii Nationale de Medicina de Familie, Asociatiei Romane de Educatie Pediatrica in Medicina de Familie, Uniunii Patronatelor Independente din Medicina de Familie si Federatiei Nationala a Patronatelor din Medicina de Familie, potrivit unui comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.
Conform sursei citate, echipa Ministerului Sanatatii si a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a discutat cu medicii de familie mai multe teme de interes, inclusiv renuntarea la protocoalele de prescriere a anumitor medicamente care limiteaza practica medicala in asigurarea tratamentului pentru pacientii cronici, masuri de debirocratizare a activitatii in cabinetul medicului de familie, finantarea domeniului, dar si imbunatatirea activitatii de vaccinare in cadrul cabinetelor.
“Sunt multe probleme care au ramas nerezolvate in acest domeniu si pentru care trebuie sa gasim masuri de remediere. Exista toata deschiderea si preocuparea actualei echipe, a mea personal, de a dezvolta medicina de familie. Urmarim cresterea finantarii pentru acest sector si am identificat deja fonduri externe, atat prin Banca Mondiala, cat si fonduri europene nerambursabile prin care vom suplimenta bugetul destinat medicinei de familie. Mai mult, impreuna cu Ministerul Fondurilor Europene vom lansa Programul Operational pentru Sanatate in care vor exista multe proiecte destinate domeniului. Vom lucra impreuna cu reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si cei ai medicilor de familie pentru finalizarea elaborarii acestor programe necesare mediciniei de familie”, a declarat Victor Costache, ministrul Sanatatii.
De asemenea, ministrul Victor Costache a asigurat medicii de familie ca viitoarele campanii de vaccinare, dar si de informare si educare a populatiei pentru vaccinare vor fi realizate in comun.
“La inceputul lunii ianuarie ne vom intalni, din nou, si vom stabili impreuna necesarul de vaccin gripal care se va achizitiona, calendarul de aprovizionare si toate detaliile necesare pentru derularea camaniei de vaccinare grauita antigripala, dar si pentru imbunatatirea acoperirii vaccinale in cadrul calendarului de vaccinare. Am cerut ca anul viitor sa nu se mai repete situatia ultimilor ani in care au existat disfunctionalitati frecvente in aprovizionare si sincope in derularea campaniei de vaccinare antigripala. Vom incepe din prima luna a anului sa organizam campania de vaccinare antigripala, impreuna cu toti cei implicati”, a mai spus ministrul Sanatatii in comunicat.
Etichete: medicina de familie, medici de familie, protocoale terapeutice, campanii de vaccinare, finantare medicina de familie
Autor: Adriana Pavel
3 Comentarii
Buna ziua,nemulțumirea mea este legată pana la urma urmei de .. salarizae.Nu mi se pare corect ca noi asistenții de la mf sa fim platiti altfel decat cei din spitale.Nu mi se pare corect ,ca eu,am de la un nr din mediul rural,caci acolo procese a,care ma confrunt zilnic cu pacienții cu diferite boli infeco contagioasă,cu pacienți nerăbdători,cu pacienți pe care trebuie sa ii servesti zilnic,24 din 24 si in timpul liber ,pt ca medicul are program flexibil ,sa fii plătită precum femeia de serviciu de la primărie.Nu exagerez dar nu mi se pare corect sa fim tratați ca niste…nimeni.Eu nu învârt mopul sau mătura,dar am răspundere pt tot ce fac,ca este vaccin,ca este o injecție,ca scriu un bilet sau fac o adeverință,daca gresesc eu…plătesc.Eu prin meseria pe care am ales-o mam gandit ca fac ceva pt semeni ,dar nici sa fim batjocura sistemului.Eu nu pot sa refuz în bătrân care are un tratament si in timpul meu liber,nu pot solicita un pacient care are o problema în timpul meu liber,eu trebuie sa il servesc ca sa este,omeneste,pe cand colegele din spital au timp…liber si concediu.Poate se intelege ca si noi suntem tot asistenti.
Buna ziua
Sunt una din cele 16000 de amg din cmi pe tara si vad ca tot vb.de campanii de vacc.ag , stiti dvs.ca noi le ridicam, noi le administram pac.,noi facem catagrafia si cand este vb.sa fim retribuite ramanem cu ochii in soare,asa se procedeaza daca habar nu aveti,medicul ridica toti banii si noi nu luam mai nimic,ar trebui sa primim si noi macar 10ron/doza ce sa mai vorbim de salariu care si asta este de2490 brut si net 1500!
Rusine domnilor si va mai mirati ca, nu aveti personal din cauza asta nu sunt as.med.toti fug afara pentru bani, prefera sa lucreze in azile de batrani in UK, Germ.Italia,etc!
Asteptam de la dvs.finantare separata, nu mai vrem sa fim sclavi pe plantatie,vrem plata dupa nr.de pac.,dupa serviciile catre cnas,vrem sa putem si noi achita facturile lunare, sa nu mai fim asa stresati de lipsa acestor bani, vrem sa venim la serviciu cu drag nu asa in tensiune continuua, nu mai vrem sa stam la mana intinsa la med.nostru care ne decide salariul si pensia care va veni cat de curand!
Nu vrem sa ajungem sa lucram ca si colegele noastre in varsta de 70 de ani, veniti sa vedeti la cab.nostru sa va puteti convige, lucreaza datorita pensiei mici pe care o are din cauza acestui mizerabil salariu de minim pe economie!
Va multumesc daca ati binevoit a citi aceste randuri!
Asteptam rezolvarea acestei prob.cat mai urgent care nu mai necesita nici o amanare din pacate,deja au trecut 20 de ani, si nu mai vrem sa mai treaca altii peste noi si noi sa ramanem tot asa in aer din cauza unor oameni fara inima si suflet!
DAR CU LEGEA VACCINARI CUM RAMINE,SUNTEM SINGURA TARA DIN REGIUNE CARE NU AVEM O LEGE A VACCINARI?