Curatenia exagerata poate distruge sistemul imunitar al copiilor
Curatenia exagerata poate distruge sistemul imunitar al copiilor
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/curatenia-exagerata-poate-distruge-sistemul-imunitar-al-copiilor/
Copiii care cresc alaturi de animale de companie sau la ferme au sanse mai mici de a dezvolta alergii, iar afectiuni precum astmul, eczemele, febra fanului si diabetul zaharat ar putea fi favorizate de un stil de viata desfasurat mai mult in interior. In ziua de azi copiii desfasoara cele mai multe activitati in casa, sunt lipsiti de interactiunea cu animalele de companie si de joaca afara, in noroi, putand astfefl avea probleme cu sistemul imunitar tocmai datorita mediului prea curat in care sunt crescuti, arata un nou studiu.
Se spune ca fara murdarie si in lipsa expunerii la germeni in primii ani de viata, sistemul imunitar nu invata cum sa controleze reactia sa la invadatorii de zi cu zi, cum ar fi praful si polenul, ceea ce poate conduce la alergii si alte boli ulterior in viata.
Consumul excesiv de antibiotice nu ajuta de asemenea prea mult copiii intrucat le slabeste si mai tare sistemul imunitar.
Studiile de fata au fost realizat pe cobai si au aratat “importanta critica a unei conditionari foarte bune a sistemului imunitar propriu de catre microbi in cele mai timpurii perioade ale vietii”. Cercetatorii doresc sa descopere cum se intampla acest lucru pentru a putea dezvolta medicamente si vaccinuri eficiente.
Graham Rook, professor emerit de microbiologie la University College din Londra, a subliniat insa ca “ar fi foarte periculos sa le spunem oamenilor «sa se relaxaze in ceea ce priveste igiena si astfel vom avea mai rar parte de aceste boli».”.
Ipoteza igienei a fost propusa pentru prima oara in 1989 cand s-a constatat ca febra fanului era mai putin comuna la copiii cu frati mai mari, sugerandu-se ca microbii primiti de la acestia le-au oferit fratilor mai mici protectie impotriva alegiilor.
Alte studii au aratat ca exista o probabilitate mai mica de a face alergii la copiii care au animale de casa ori cresc la ferma.
Autor: Alina Popescu
0 Comentarii