Dependenta de operatii estetice, in crestere

17/02/2012

Dependenta de operatii estetice, in crestere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dependenta-de-operatii-estetice-in-crestere/

crestere dependenta operatii esteticeDependenta de operatii estetice este intalnita frecvent, sustine dr. Calin Dobos, medic chirurg plastician. Specialistii sustin ca, daca in prima faza, operatiile estetice induc o stare de fericire, cu timpul pot da nastere unor probleme de sanatate grave.

Printre acestea se numara distorsionarea coloanei vertebrale, afectarea nervilor unor parti din corp datorita interventiilor repetate, lasarea si imbatranirea prematura a pielii.

“Exista acest sindrom al dependentei de operatii estetice. Initial este visul, apoi incep cautarile, vizita la medic si de cele mai multe ori totul se incheie cu o noua interventie. Ce se poate face? Daca dorintele sunt nerealiste si medicul ramane medic, acesta va incerca sa stopeze cererile care depasesc necesitatea fizica. Pacientul trebuie descurajat cand solicita o interventie ce nu-si are rostul”, sustine dr. Calin Dobos.

Dependenta se manifesta si la vedete, si al oamenii obisnuiti

Potrivit acestuia, dependenta de operatii estetice este din ce in ce mai prezenta atat in randurile vedetelor cat si a oamenilor de rand.

In ianuarie, scandalul implanturilor de silicon a starnit numeroase controverse in intreaga lume, reusind sa atraga atentia medicilor chirurgi romani.

Tot medicul Calin Dobos tragea atunci un semnal de alarma, sfatuind pacientele sa-si inlocuiasca implanturile de tip PIP produse de francezii de la Poly Implants Prothesis, adaugand ca tot mai multe femei din Romania recurg la interventiile de marire a sanilor. Cu toate acestea, explica chirurgul, majoritatea sunt interesate de costul implantului si nu de calitatea lui.

Autor: Claudia Spridon

Autor: Pagina Medicala

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: