DSP Dolj a suspendat temporat activitatea a trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova

07/10/2016

DSP Dolj a suspendat temporat activitatea a trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-dolj-a-suspendat-temporat-activitatea-a-trei-sectii-ale-spitalului-judetean-de-urgenta-din-craiova/

spital-interior-holDirectia de Sanatate Publica Dolj a dispus suspendarea temporara a trei sectii ale Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova pentru igienizare si dezinfectie finala, in urma unei anchete epidemiologice.
Aceasta a survenit dupa ce spitalul a raportat pentru luna septembrie mai multe cazuri de infectii cu Clostridium difficile, bacterie considerata drept principalul agent etiologic al sindromului diareic dupa terapie cu antibiotice.

“S-a suspendat temporar activitatea, pentru igienizare si dezinfectie finala, iar pe viitor, trebuie sa mute una din aceste sectii pentru ca sunt supraaglomerate. Este vorba de sectiile neurologie, diabet si endocrinologie. Masura a fost luata in urma confirmarii infectiei nozocomiale cu Clostridium difficile care provoaca diaree destul de puternica cu afectarea starii de sanatate”, a afirmat dr.Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al DSP Dolj, conform Agerpres.

Potrivit medicului, pacientii din aceste sectii sunt externati pe masura ce se vindeca si nu se mai fac internari.

Directia de Sanatate Publica Dolj a efectuat o ancheta epidemiologica la Spitalului Judetean de Urgenta Craiova dupa ce au fost raportate in luna septembrie sase cazuri de infectie cu Clostridium difficile.

“Este vorba de o bacterie despre care stim de mai mult timp. Sunt cazuri pe care le raportam luna de luna, nu sunt primele cazuri in cadrul spitalului, iar pe langa aceste cazuri cu Clostridium difficile se raporteaza si celelalte cazuri de infectii nozocomiale care apar fie in terapie intensiva, fie in alte sectii. Aceste cazuri sunt externate toate in neurologie, dar nu inseamna ca au aparut toate in neurologie: numai doua cazuri sunt aparute in neurologie, doua au fost in terapie intensiva si inca doi pacienti care au fost transferati, dintre care unul a fost transferat intraspitalicesc, altul din afara spitalului, care a venit cu aceasta boala. Din cele sase cazuri, cinci pacienti au fost tratati conform protocoalelor impuse de Ministerul Sanatatii in cursul lunii septembrie — discutam de cazuri aparute in cursul lunii septembrie si care au fost raportate la sfarsitul lunii catre DSP si catre Ministerul Sanatatii. La aceasta ora, in spital mai exista un singur pacient cu aceasta boala”, a declarat managerul Bogdan Fanuta, managerul unitatii, potrivit Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: