Educatie pacienti: Ce trebuie sa evite o persoana diagnosticata cu conjunctivita
In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.
Ce trebuie sa evite o persoana diagnosticata cu conjunctivita
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/ce-trebuie-sa-evite-o-persoana-diagnosticata-cu-conjunctivita/
Daca suntem diagnosticati cu conjunctivita, este foarte important sa stim cum anume ne protejam familia sau persoanele cu care intram in contact sa nu ia boala de la noi. Medicul trebuie sa informeze pacientul diagnosticat cu conjunctivta asupra masurilor prin care sa nu expuna familia la riscul de a imbolnavi .
Masuri esentiale de prevenire a imbolnavirii celorlalti cu conjunctivita
Persoana care are conjunctivita nu trebuie sa foloseasca in comun prosoape, asternuturi, batiste cu alti membri ai familiei. Dupa fiecare utilizare sau contact cu aceste lucruri este foarte important ca ele sa fie spalate.
Femeile care au conjunctivita nu trebuie sa ofere produsele de machiaj altor persoane. In acelasi timp, este recomandat sa nu mai foloseasca acealeasi produse dupa vindecarea de conjunctivita pentru a scadea riscul infectarii.
Medicul trebuie sa atentioneze parintii ca, in cazul copilului cu conjunctivita, este recomandat sa nu trimita copilul la scoala deoarece risca sa imbolnaveasca alti copii. Este valabil si pentru adulti sa nu mearga la serviciu pentru a raspandi boala si in randul colegilor.
Nu trebuie sa se foloseasca niciodata lentilele de contact ale altei persoane pentru a evita infectiile.
Dupa aplicarea in ochi a medicamentatiei pentru conjunctivita este foarte important spalatul pe maini cu apa si sapun pentru a nu contamina obiectele folosite in comun cu alte persoane.
Pacientul cu conjunctivita trebuie sa evite pe cat posibil sa atinga zona ochilor cu mainile pentru a nu contamina obiectele pe care le foloseste apoi.
Consultarea medicului in cazul aparitiei simptomelor
Chiar daca un membru al familiei urmeaza un tratament pentru conjunctivita, este foarte important sa consultam medicul atunci cand apar simptomele bolii pentru a primi un diagnostic corect si un tratament personal.
Pentru a va informa cu privire la cauzele, simptomele, diagnosticul si tratamentul conjunctivitei, cititi si https://www.formaremedicala.ro/conjunctivita/
0 Comentarii