Educatie pacienti: Principalele masuri de preventie in varicela
In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.
Principalele masuri de preventie in varicela
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/principalele-masuri-de-preventie-in-varicela/
Varicela este o boala infectioasa care se transmite prin contactul cu un bolnav purtator al virusului. Forma cea mai comuna de transmitere este calea aerului, si in unele cazuri contactul cu obiecte care contin secretii ale bolnavului.
Factorii de risc in varicela
Daca nu ati avut niciodata varicela, exista riscul de a lua boala prin contactul cu o persoana care are virusul.
Un bolnav de varicela este contagios chiar si inainte de aparitia simptomelor bolii, cu 1-2 zile inainte. Eruptia apare de obicei la 2 saptamani dupa contactul cu bolnavul de varicela. Pentru a va informa care sunt principalele simptome ale varicelei si care este tratamentul bolii recomandat de medic cititi si https://www.formaremedicala.ro/varicela/.
Un membru al familiei cu varicela creste riscul ca, odata cu el, si ceilalti membri care nu au avut varicela sa se imbolnaveasca.
Principalele masuri de preventie impotriva varicelei
Vaccinarea este principala masura prin care o persoana care nu a avut niciodata boala sa o evite. Vaccinul poate preveni astfel imbolnavirea, dar si complicatiile care pot aparea la adulti sau la femeile insarcinate. Oportunitatea vaccinarii trebuie hotarata impreuna cu medicul de familie.
In cazul copiilor cu varicela, este foarte important ca el sa nu mearga la scoala pentru a preveni raspandirea virusului.
Masuri de preventie speciale trebuie luate in cazul persoanelor care calatoresc in afara tarii prin posibilitatea mai mare de a intra in contact cu posibili purtatori ai virusului.
In cazul persoanelor care au avut varicela, exista riscul ca virusul sa se activeze din nou si sa cauzeze infectii virale dureroase.
Pentru a preveni suprainfectarea prin spargerea veziculelor, se recomanda o igiena corecta, prin eliminarea produselor cosmetice nerecomandate, aplicate pe veziculele sparte.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii