Educatie pacienti: Risc major de subdiagnosticare in infarctul miocardic la femei
In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.
Risc major de subdiagnosticare in infarctul miocardic la femei
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/educatie-pacienti/risc-major-de-subdiagnosticare-infarctul-miocardic-la-femei/
Infarctul miocardic la femei poate avea consecinte deosebit de grave in cazurile in care medicii asociaza simptomele cu o criza de anxietate si nu cu afectiunea reala. Specialistii considera ca, in cazul femeilor, medicii asociaza mai rar simptomele cu o boala cardiaca decat in cazul barbatilor, ceea ce poate cauza subdiagnosticarea unor afectiuni cardiace.
Femeile cu risc mai mare de hipertensiune arteriala
Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au analizat riscurile decesului in cazul bolilor cardiace la femei si barbati.
Studiul a implicat peste 1000 de pacienti adulti pana in 55 de ani, internati in spitale canadiene, americane si elvetiene.
In urma studiului, cercetatorii au ajuns la concluzia ca femeile au un risc mai mare de hipertensiune si diabet.
Femeile mai predispuse la anxietate si depresie
Riscul ca bolile cardiace sa fie subdiagnosticate la femei apare ca urmare a faptului ca medicii asociaza in multe cazuri simptomele cu stari depresive sau de anxietate.
In acest caz, sansele de a-si pierde viata in urma unui infarct miocardic sunt mai mari la femei decat la barbati.
Prevalenta sindromului coronarian acut este mai slaba la femei
Specialistii considera ca exista un risc mai mare in cazul femeilor ca bolile cardiace sa fie excluse din diagnostic atunci cand acestea se prezinta la urgente din cauza unor simptome de anxietate.
“Aceste rezultate sugereaza ca personalul de la triaj (repartizarea bolnavilor) este mai inclinat sa excluda originea cardiaca a unei boli la femeile care prezinta simptome de anxietate”, a precizat Louise Pilot, unul din autorii studiului.
Autor: Agerpress
0 Comentarii