Focare de rujeola din alte trei tari UE, asociate din punct de vedere epidemiologic cu actualul focar din Romania
Focare de rujeola din alte trei tari UE, asociate din punct de vedere epidemiologic cu actualul focar din Romania
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/focare-de-rujeola-din-alte-trei-tari-ue-asociate-din-punct-de-vedere-epidemiologic-cu-focarul-din-romania/
“Tinand cont de dimensiunea si raspandirea geografica a focarului de rujeola din Romania, posibilitatea de transmitere peste hotare a cazurilor de rujeola este una crescuta”, se arata in evaluarea ECDC cu privire la riscurile implicate de focarul de rujeola din tara noastra.
De la sfarsitul lunii septembrie 2016 pana la 17 februarie 2017, Institutului National de Sanatate Publica a primit instiintari cu privire la 3.071 de cazuri de rujeola. Cazurile continua sa fie raportate in ciuda masurilor adoptate la nivel national pentru sporirea activitatilor de vaccinare, mentioneaza sursa citata.
In 2016, focare de rujeola au izbucnit in mai multe dintre tarile UE/SEE, iar numarul cazurilor continua sa creasca in 2017, relateaza Agerpres.
Focare anterioare si actuale din alte trei tari din UE au fost asociate din punct de vedere epidemiologic cu actualul focar din Romania, precizeaza si agentia Xinhua, care mentioneaza ca sunt necesare investigatii aprofundate pentru a obtine mai multe informatii cu privire la aceasta posibila legatura.
Vaccinarea este singura masura eficienta impotriva rujeolei.
Dat fiind faptul ca in mai multe tari din spatiul UE/SEE nu a fost inca atins planul de imunizare a populatiei prin vaccinare, riscul de raspandire si de transmitere a rujeolei din zonele cu populatie cu grad inalt de risc ramane ridicat.
ECDC, avand sediul in capitala Suediei din 2005, colaboreaza cu autoritatile din domeniul sanitar din Europa in lupta cu bolile infectioase.
Autor: FormareMedicala.ro
1 Comentarii
Avem cazuri la sugari nevaccinati.
Dar avem si la copii mai mari vaccinat corect! Care este cauza?