FormareMedicala va invita sa participati la tombola!

25/02/2014

FormareMedicala va invita sa participati la tombola!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/formaremedicala-va-invita-sa-participati-la-tombola/

gv

UPDATE: Tombola s-a incheiat: Castigatorii tombolei!

FormareMedicala are placerea de a va anunta numele medicilor care, in urma tragerii la sort, au castigat cele patru premii oferite in cadrul tombolei care s-a desfasurat in perioada 14-21 februarie2014.

Va reamintim ca participarea la tombola a presupus completarea Chestionarului “Vaccinarea in practica medicilor de familie”.

Le multumim pentru participare si ii felicitam pe cei patru castigatori:

Dr. Diaconu Simina, Brasov – a castigat o Tableta Google Nexus 7
Dr. Doru Parvan, Valenii de Munte, judetul Prahova- a castigat un eReader Pyrus
Dr. Alina Barbu, Bailesti, judetul Dolj- a castigat un eReader Pyrus
Dr. Alina Ulmeanu, Bucuresti- a castigat un eReader Pyrus

Le multumim pentru implicare tuturor participantilor si va asteptam la urmatoarele concursuri pe care le vom organiza pe platforma FormareMedicala.

——————————————————————————————————————————-

FormareMedicala va invita sa participati la tombola!

Vaccinarea este un subiect frecvent intalnit in randul specialistilor. In Romania, principalii vaccinatori sunt medicii de familie, care au astfel cele mai mari responsabilitati. Grupul de Vaccinologie al SNMF doreste sa afle opiniile dumneavoastra referitoare la activitatea de vaccinarIn acest sens, Grupul de Vaccinologie pune la dispozitia medicilor de familie Chestionarul Vaccinarea in practica medicilor de familie.

banner-tombola13.02.2014

 

 

 

Completati Chestionarul in perioada 14 – 21 februarie 2014 si sunteti inscrisi automat la  Tombola cu premii: puteti castiga o Tableta Google Nexus 7 si trei eReader-e Pyrus.

Va recomandam sa urmariti permanent activitatea Grupului de Vaccinologie pentru ca pregateste cateva actiuni foarte importante in viitorul apropiat!

Chestionarul este adresat exclusiv medicilor de familie.

Completarea acestuia nu dureaza mai mult de 2 minute.

Perioada de desfasurare: Tombola este organizata de portalul FormareMedicala.ro in perioada 14 februarie – 21 februarie 2014. Extragerea castigatorului se va face pe 24 februarie 2014 si va fi anuntata pe portalul FormareMedicala.ro, pe pagina snmf.ro/vaccinare si pe adresa de email a fiecarui castigator.

Pot participa la tombola: La tombola pot participa doar profesionisti in domeniul sanatatii, medici de familie cu drept de libera practica.

Regulamentul de participare la tombola este disponibil aici.

Termeni si conditii ale portalului FormareMedicala.ro disponibil aici.

Va multumim pentru participare si va dorim mult succes!

Autor: Anamaria Blanaru

25 Comentarii

  1. sherif says:

    Este greu sa imunizezi anumite comunitati.Este multa munca de la ridicarea vaccinului pana la introducerea in RENV. Legislatia nu este de partea noastra, ci ne este potrivnica.Daca vin in control noi suntem de vina ca nu i-am vaccinat.Ar trebui stabilite anumite cosntrangeri pentru pacienti.Sa se ia exemplu de la alte tari.

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Nu de munca ne temem, ci de lipsa cunostiintelor in domeniu, de lipsa unei campanii nationale sustinute pentru pacienti.
      Dati-mi si mie un singur exemplu de tara unde sunt constrangerile de care vorbiti 🙂

  2. BADEA says:

    Vaccinarea este un bun necesar.Colectivitatile trebuiesc vaccinate,numai asa alungam multe complicatii si in primul rand boala in sine.In strainatate pacientii nu sunt vaccinati de MF, ci trece caravana si este mai eficienta aceasta abordare,pentru ca acum de cand cu imigratia vin toti cu obiectii si chiar cu pretentii de atotstiutori.

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Va inselati, TOATE tarile se confrunta cu o scadere a acoperirii vaccinale, indiferent ce forma de vaccinare au, cu foarte mici exceptii.
      Faptul ca vaccinam noi credem ca e un avantaj fata de alte tari, pentru ca ne conserva rolul fundamental de pilon de baza in preventie si de gate-keeper. Caravana NU obliga pe nimeni si sansele de a prinde pe toti NU sunt mai mari. In plus, Caravanele NU asigura lantul de frig si nici dotarea corespunzatoare pe catagrafie. Sincer, mi s-ar parea un mare pas inapoi.

  3. Sinescu Gheorghe says:

    Vaccinarea ocupa un loc deosebit de important in cadrul activitatii medicului de familie, avand rol preventiv in ceea ce priveste eradicarea unei multitudini de boli infectioase grave.

  4. Popa Mihaela says:

    Vaccinarea e privita cu multa suspiciune si neincredere de unii parinti care se informeaza din diverse surse neoficiale si care cred ca stiu mult mai bine decat oricine ce e mai bine pentru copilul lor. E drept, majoritatea inteleg importanta vaccinarii, dar parca numarul celor suspiciosi e mai mare in ultima perioada.

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Pentru ca se informeaza din surse neautorizate, nevalidate, extramedicale. Asta incercam sa facem, sa punem la dispozitia medicilor vaccinatori resurse de comunicare. Aveti aici pe platforma cursuri despre vaccinare, aveti pe snmf.ro/vaccinare resurse de informare pentru pacienti, exista situl edumedical.ro unde parintii pot afla informatii reale, corecte. Pregatim pentru primavara o campanie ampla provaccinare precum si un site dedicat medicilor de familie unde vor putea gasi nenumarate informatii pentru a le usura munca de convingere. Lucram si la materiale pentru pacienti pe care le vom putea folosi cu totii in cabinete.

  5. penescu says:

    la intrebarea despre motivarea refuzului de vaccin ar trebui si varianta inconstienta parintilor referitor la suprimarea dreptului copilului de a fi imunizat datorita indiferentei si comoditatii lor in a raspunde solicitarilor medicului de a se prezenta la vaccin cand copilul este sanatos(mentionez ca oricum anterior inocularii copilul este consultat, indiferent de afirmatiilor parintelui despre starea de sanatate a copilului)

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Inconstienta parintilor espe maigreu de cuantificat, aici rolul medicului de familie este fundamental, el are rolul de a informa parintii cu privire la beneficiile vaccinarii si la riscurile nevaccinarii. Deseori “inconstienta” de care vorbiti vine dintr-o profunda lipsa de cunostiinte in domeniu.

  6. Stefan C-tina says:

    Interesant chestionar!Multumesc,mi-a placut!

  7. barbulescu mariana adela says:

    vaccinul este eficient .este acceptat de pacienti necesar in preventie si profilaxie

  8. barbulescu mariana adela says:

    am colectivitate si pacientii mei sunt vaccinati antigripal ,dizenteric

  9. TCACIUC FLORIN DANIEL says:

    STIMATI COLEGI OPINIA MEA NU TREBUIE SA CORESPUNDA OPINIEI GENERALE.IN MEDICINA MODERNA DE LA AVICENNA INCOACE,IBN SENA FIIND DEZVOLTATORUL UNOR CONCEPTE DE AVANGARDA IN EPIDEMILOGIE SI IMUNOPATOLOGIE CARE SI LA ORA ACTUALA SE DOVEDESC FARA CUSUR,PRECUM SI DE LA PARINTELE MICROBIOLOGIEI MODERNE ILYA METICHNIKOV NU A EXISTAT RUGACIUNE MAI ARZATOARE CATRE DUMNEZEU IN CE PRIVESTE PROTECTI VIETII SI SANATATII OMULUI DECAT VACCINOLOGIA.TRAIM UN MOMENT STUPID IN CARE AVEM LA DISPOZITIE CELE MAI PURE SI PERFORMANTE VACCINURI DE CAND ESTE OMENIREA DAR EVITAM SA LE FOLOSIM PENTRU CA TOCMAI CEI CARE SUNT LA NIVEL DE MANAGERI DE SANATATE NE SFATUIE ASA PE CONSIDERENTE PUR UMANE SI DE EXISTENTA ZILNICA.EU PERSONAL CONSIDER CA INDIFERENT DE RISCUL CARE-L PRESUPUNE ADMINISTRAREA UNUI VACCIN STABILIREA SI APLICEREA AD LITERAM A UNUI PROTOCOL DE VACCINARE SCUTESTE ORICE INCONVENIENT,MAI MULT CORECT APLICAT STABILESTE O MASURA REALA A POTENTEI SI PLAJEI DE POPULATIE DIRECT BENEFICIARA SI DEZVOLTA UN PROTOCL DE TESTARE IMUNOPATOLOGICA IN SITUATIILE DE DUBIU.TREBUIE SA FIM CONSTIENTI CA NU ORICE SUBIECT SUPUS VACCINARII ESTE 100% VIABIL IMPLICIT SANATOS SI CA EXPRIMAREA CODULUI GENETIC PREZINTA SI NISTE ASPECTE CLARE DE ORDIN PRACTIC.DECI CA SA FOLOSIM UN DICTON LATIN STIMATI COLEGI INDRAZNITI SI VACCINATI VACCINATI RESPONSABIL VACCINATI PROFESIONAL.DR.TCACIUC FLORIN -CMIMF DR TCACIUC FLORIN RADASENI

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Fara discutie, exista dovezi stiintifice ca vaccinarea salveaza vieti si ca este superioara oricarei forme de profilaxie. Va multumim.

  10. Popescu Francisc says:

    Buna ziua,
    Sunt MF in rural.Vaccinarea copiilor conf.PNI este foarte anevoioasa.(procurarea vaccinului DSP >mobilizarea pacientilor>raportarea RENV ,DSP contract etc… cei ce lucreaza stiu ce se intampla ! )Doresc o DEBIROCRATIZARE in favoarea actului medical in sine . Mass-media un rol de prezentare a problemelor din sistemul medical (la vaccinare rural MF) .
    Cu respect,
    Dr.Popescu Francisc

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Toti medicii de familie au aceste probleme, este din ce in ce mai greu si ne straduim sa rezolvam aceste aspecte. Dialogul insa este foarte greu, dupa cum stiti.

  11. tranca mariana says:

    -vaccinarile sint obligatorii;nu se admite refuzul vaccinarii pe propria raspundere ; epidemiile de-a lungul timpurilor sint si rezultatul atitudinii neconforme a pers . medical + lipsa de educatie a pacientilor!

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Vaccinarile NU sunt obligatorii, nu exista metode coercitive pentru a ii obliga pe parinti sa vina la vaccinare, dar sta in puterea medicilor de familie sa isi convinga pacientii sa vina la vaccin. Pregatim in acest sens materiale de suport. gasiti dealtfel cateva si pe snmf.ro/vaccinare.

  12. Monica Petrutiu says:

    Documenta,la obiect si foarte actuala problema, vaccinarii copiilor ,pusa in chestionar,cu atit mai mult cu cit tot mai putini parinti accepta imunizarea copiilor.Felicitari pentru abordarea unei probleme vitale in practica medicinii de familie.

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Multumim. Urmariti tot ce este legat de vaccinare in medicina familiei pe pagina snmf.ro/vaccinare. Aveti acolo activitatea grupului de vaccinologie precum si materiale de descarcat. Deasemenea aici pe platforma gasiti materiale utile pentru pacienti. In primavara vom lansa un website dedicat.

  13. Mozos Emilian says:

    pliante medicale despre vaccinuri si scheme de vaccinare.

    • Dr. Sandra Alexiu says:

      Va urma o abordare educationala a acestui aspect, prin grupul de vaccinologie al SNMF. Ar fi bine sa ne transmiteti la office@snmf.ro judetul in care profesati, precum si sugestiile dumneavoastra. Pregatim o sesiune de vaccinologie la Conferinta nationala de medicina familiei din 26-29 martie de la Bucuresti precum si o campanie mai larga in aprilie, cu ocazia saptamanii internationale a vaccinarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: