Impactul psihologic al pandemiei Covid-19 asupra celor aflati in autoizolare sau carantina

06/05/2020
Impactul psihologic al pandemiei Covid-19 asupra celor aflati in autoizolare sau carantina

Impactul psihologic al pandemiei Covid-19 asupra celor aflati in autoizolare sau carantina

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/impactul-psihologic-al-pandemiei-covid-19-asupra-celor-aflati-in-autoizolare-sau-carantina/

43,6% dintre respondentii studiului ‘Impactul psihologic al pandemiei Covid-19 in populatia supusa autoizolarii/carantinei’, publicat pe site-ul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central ‘Carol Davila’, considera relativ adecvata atitudinea autoritatilor in raport cu prevenirea extinderii pandemiei COVID-19.

Dintre respondentii aceluiasi chestionar, 23,9% considera ca inadecvata sau ineficienta atitudinea autoritatilor.

Vizavi de ingrijorarile din aceasta perioada, multi respondenti au mentionat in primul rand nelinistea legata de sanatatea celor apropiati, apoi cele legate de sanatatea proprie si securitatea financiara a familiei ori viitorul profesional.

Potrivit studiului, in perioada autoizolarii 38,2% au afirmat ca pot lucra de acasa, fara diferente in plan financiar (20,8%), ori cu pierderi financiare (17,4%), iar 11% erau in somaj tehnic.

De cealalata parte, 15,1% au afirmat ca nu pot lucra de acasa si nici nu primesc sprijin financiar pentru aceasta perioada. Studiu a mai relevat un procent important de respondenti care nu pot lucra de acasa pentru ca au profesii care implica deplasarea zilnica.

In privinta nivelului de optimism, 43% dintre respondentii au admis un nivel redus sau foarte redus, doar 20% un nivel moderat si 22% un nivel ridicat de incredere in rezolvarea pe termen scurt a situatiei de criza epidemiologica.

Studiul a fost realizat de colonel medic dr. Octavian Vasiliu, medic primar psihiatru, psiholog clinician specialist, psihoterapeut specialist, Sectia Clinica Psihiatrie, Spitalul ‘Dr. Carol Davila’.

Etichete: impact psihologic carantina, impact psihologic izolare, masuri stare de urgenta, preventie covid-19, epidemie coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: