Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii

27/07/2021
Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii

Invitatie: Cadrele medicale sa se pronunte asupra testarii obligatorii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/invitatie-cadrele-medicale-sa-se-pronunte-asupra-testarii-obligatorii/

Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania a lansat o invitatie cadrelor medicale de a se pronunta asupra testarii obligatorii in cadrul organismelor profesionale.

Conform declaratiei ministrului Sanatatii, Ioana Mihaila, aceasta este pozitia presedintelui Colegiului Medicilor din Romania cu privire la testarea obligatorie: “Presedintele Colegiului Medicilor sustine aceasta masura si chiar l-am rugat sa faca un chestionar printre membrii Colegiului Medicilor ca sa vedem si parerea lor.“, scrie intr-o postare de pe pagina de Facebook a Federatiei “Solidaritatea Sanitara”.

Potrivit sursei citate, organismul profesional, fie ca este vorba despre CMR, OAMMR (Ordinul Asistentilor Medicali din Romania) sau celelalte organisme profesionale, este cel care decide in privinta dreptului la libera practica, avand atributii si parghii la indemana pentru a influenta deciziile Ministerului Sanatatii cu privire la testarea obligatorie.

“Invitam cadrele medicale sa se pronunte in privinta acestei intentii a Ministerului Sanatatii in cadrul organismelor profesionale, in calitatea lor de membri cotizanti! Solicitam un punct de vedere exprimat public de la Colegiul Medicilor din Romania cu privire la obligativitatea testarii medicilor! In acelasi timp, solicitam tuturor organismelor profesionale sa-si exprime punctul de vedere oficial privitor la acest subiect!”, mai scrie Federatia.

Etichete: testare obligatorie cadre medicale, federatia solidaritatea sanitara, colegiul medicilor romania

 

autor

Autor: Adriana Pavel

6 Comentarii

  1. pall vera says:

    Personalul medical care poarta echipament nu este considerat ” contact”, deci nu are risc sa ia boala. Evident, NICI NU POATE DA BOALA !
    Daca va internati in spital in salon cu 3-4 pacienti, riscul pacientului este de a lua boala de la ceilalti pacienti din salon/sala de mese… sau de la vizitatorii care vin de la pacienti.
    Daca echipamentul nu era sigur, in valurile de pandemie s-ar fi infectat tot personalul din sectiile cu covid. NU S-A INTAMPLAT ASA CEVA.

  2. Pall Eniko Vera says:

    Vaccinul pentru covid este experimental si nu ofera protectia promisa de politicieni.
    Cadrele medicale folosesc echipament de protectie care s-a dovedit EFICIENT in varful pandemiei ! Echipat corespunzator NU IEI si NU DAI BOALA !!!
    In prezent se dau decizii populiste pentru consolarea vaccinatilor care au aflat ca se pot infecta si pot transmite boala. Nu e corect sa se dezbine populatia pe motiv de vaccinare. Ne putem proteza in viata de zi cu zi evitand aglomeratiile si purtand masca.
    Referitor la testarea cadrelor medicale , aceasta se justifica in caz de simptome sau contact (fara echipament de protectie) cu persoana infectata. Testarea va fi suportata de angajator, evident.

  3. Anda says:

    Eu chiar am lucrat cu pacienti cu covid inca de la inceputup pandemiei si nu m-am imbolnavit, deoarece am respectat toate regulile de protectie. Consider ca vaccinul nu este cea mai sigura metoda de protectie impotriva acestei boli si de aceea nu ar trebui sa se faca presiuni asupra medicilor sa se vaccineze. Fiecare om e diferit si are o imunitate proprie, de aceea riscul nu este la fel de mare pentru toti. Cu ce ii afecteaza pe ceilalti faptul ca nu sunt vaccinata , daca eu port masca FPP 2 in mod corect atunci cand sunt la munca?

  4. ion luchian says:

    NU cadrele medicale trebuie testate .Toti pacientii care se interneaza in spitale publice sau private trebuie testati. Cadrele medicale sunt astfel protejate.

  5. Erica says:

    Solicitare ciudata. Dacă nu ești vaccinat , evident ca trebuie sa intri la pacient cu testare pentru a evita riscul să-l infectezi

  6. Elena Nicola says:

    Nu sunt de acord cu obligativitatea testării și a vaccinării în randul cadrelor medicale, fiind invazive, respectiv grevate totusi de riscuri. Cel mult agreez testarea exclusiv din saliva, care ar fi mai puțin invaziva, deci și cu risc de complicații mai redus.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: