Marius Savu: 30 de molecule noi ar putea intra in noua lista de medicamente compensate

03/07/2014

Marius Savu: 30 de molecule noi ar putea intra in noua lista de medicamente compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marius-savu-30-de-molecule-noi-ar-putea-intra-noua-lista-de-medicamente-compensate/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataMarius Savu, presedintele Asociatiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a precizat ca este posibil ca 30 – 40 de molecule noi sa intre pe lista de medicamente compensate si gratuite din toamna. Marius Savu a explicat ca evaluarea moleculelor noi care ar putea intra in noua lista de compensate va incepe, cel mai probabil, saptamana viitoare.

In toamna ar putea fi reactualizata lista de medicamente compensate si gratuite

Presedintele ANMDM a precizat ca in urma evaluarii noilor molecule, lista de medicamente compensate si gratuite ar putea fi reactualizata din toamna.

“Toamna poate insemna septembrie sau poate insemna noiembrie, depinde foarte mult de timpul necesar pentru evaluarea, contestatii, discutii. O sa incercam ca toti pasii sa fie transparenti. Consider o lista noua ca este finalizata in momentul in care pacientul beneficiaza de acel medicament”, a explicat Marius Savu.

Noile molecule ar putea fi aprobate si in functie de costuri

Presedintele ANMDM a precizat ca noile molecule care vor intra in noua lista de medicamente compensate ar putea fi conditionate si de costul benefic pentru sistemul de asigurari de sanatate.

“Noile molecule vor fi pentru afectiuni oncologice, hematologia, poliartrita reumatoida, diabetul, hepatita – sunt principalele arii terapeutice. Probabil nu veti mai auzi in compensare nume pe care le-ati comentat in ultima perioada. Vorbim de zeci de molecule care vor fi scoase”, a precizat Marius Savu.

Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, considera ca este important un parteneriat intre CNAS si firmele care sa suporte o parte din costuri.

“CNAS nu are atatia bani incat sa dea absolut tot ce se doreste, cand se doreste si sa nu puna nici un fel de intrebare. Si atunci ma gandesc, tinand cont si de eficienta medicamentului, ca este mult mai normal si corect sa existe un parteneriat”, a explicat presedintele CNAS.

Dan Zaharescu: Trebuie sa avem cadrul legislativ necesar

“In acest moment intre producator si autoritati nu prea pot fi incheiate contracte de genul asta. Prin aceste acorduri cost-volum sa nu fie afectate preturile de catalog ale medicamentelor pentru ca pretul medicamentelor este reglementat in toate tarile europene, iar Romania este de referinta pentru alte tari”, a precizat Dan Zharescu, presedintele ARPIM.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: