Medic: “In cazul in care parintii refuza vaccinarea, sa fie penalizati intr-un mod sau altul”

22/06/2015
Medic: “In cazul in care parintii refuza vaccinarea, sa fie penalizati intr-un mod sau altul”

Medic: “In cazul in care parintii refuza vaccinarea, sa fie penalizati intr-un mod sau altul”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-in-cazul-in-care-parintii-refuza-vaccinarea-sa-fie-penalizati-intr-un-mod-sau-altul/

VACCIN-NOUAvand in vedere acorperirea vaccinala tot mai scazuta din tara noastra fata de plafoanele de siguranta recomandate de OMS, mai multi medici din Romania afirma la unison ca acei parinti care refuza vaccinarea copiilor ar trebui sa plateasca tratamentul acestora in cazul in care se imbolnavesc.

“Nu putem sa facem o lege coercitiva, dar macar sa incercam sa sugeram ca in cazul aparitiei acestor infectii grave ar trebui sa se plateasca pentru ingrijirea lor, pentru ca pana acum ingrijirea unui copil care a avut tetanos ne-a costat cel putin 10.000 de euro. Procentul celor care refuza vaccinarea este imens”, a declarat dr. Monica Luminos, de la Sectia ATI a Spitalului “Matei Bals” din capitala, conform Agerpres.

Si medicul Adrian Craciun de la Spitalul Cantacuzino spune parintii care refuza vaccinarea ar trebui sa fie sanctionati.

“Ar trebui sa exista o prevedere, in multe tari exista, potrivit careia acei parinti care nu isi vaccineaza copiii sa plateasca tratamentul in cazul in care acestia se imbolnavesc. Un exemplu este Germania, in Franta esti penalizat chiar financiar. In cazul in care parintii refuza vaccinarea sa fie penalizati intr-un mod sau altul. Modelul parintelui care refuza vaccinarea este cel intelectual”, a afirmat seful Sectiei de neonatologie  de la Cantacuzino, citat tot de Agerpres.

Conform datelor oferite de Institutului National de Sanatate Publica (INSP), vaccinarea cu ROR (rujeola, oreion, rubeola) in Romania a scazut pana la sub 80% in unele zone din tara in anul 2014.

In municipiul Bucuresti, rata vaccinarii a fost in 2014 de 78,3% fata de 97,4% in 2013.

Vizavi de vaccinarea cu DTP (difterie, tetanos, pertusis), tot in Bucuresti procentul a fost de 75%, in timp ce in 2013 era de 95,9%.

Cum miscarea anti-vaccin ia amploare in mai multe parti ale lumii, amenintand  cu o epidemie modiala, Guvernul australian a facut un prim pas impotriva acesteia si  a anuntat in luna aprilie a acestui an ca nu va mai acorda suport social pentru copiii parintilor care refuza sa-i vaccineze cu acele vaccinuri a caror siguranta a fost dovedita in ultimele decenii (ROR, anti-poliomielita sau DTP).

 

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Marinescu Claudiu says:

    De ce sa fie OBLIGATA o persoana sa se vaccineze IMPOTRIVA vointei sale ? Unde sint drepturile omului ? De reactiile adverse vaccinale care conduc adesea la boli autoimune, ati auzit ? Cum se explica faptul ca Norvegia, o tara ne-vaccinata anti-tbc aproape ca nu are boala, in vreme ce Romania, care vaccineaza anti-tbc, e in fruntea listei cazurilor de tbc ? Mai vreti o intrebare ? De ce sa ne vaccinam copiii anti-poliomielitei, cind aceasta boala a fost ERADICATA din 1966 ? Nu-i asa ca trebuie sa traiasca firmele de medicamente, in dauna sanatatii copiilor nostri ? Eu NU-mi voi vaccina copiii, ORICE ar decide guvernantii, pe care NU ii intereseaza sanatate noastra !

  2. mirela says:

    Daca tot nu asigura vaccin, desi s-a cerut catagrafierea copiilor de 5, 6, 7, 8 si 14 ani, de ce se gandesc la sanctiuni? Calendarul de vaccinare e oricum facut praf! Daca se intra in scoli, la copiii mai mari, era mai bine, aveai 25-30 de copii vaccinati deodata! Asa, dispersati, vor fi foarte greu de prins, mai ales copiii mai mari! (cei de 14 ani) Sunt multi copii care vin din strainatate, au unele doze, dar majoritatea nu au BCG. Ei ar trebui intai testati, apoi vaccinati. dar PPD nu se gaseste, de-abia au cei de la TBC!Sunt copii care “floteaza”, trei luni aici, doua prin Irlanda sau mai stiu eu unde. Cand vin cu ei, parintii vin ii aduc la consultatie, cand ii cauti, acesti copii sunt vesnic bolnavi, nu pot fi vaccinati. Conditiile lor de trai sunt improprii, si e de crezut ca nu vor merge vreodata la scoala sau gradinita. Cu acestia, ca ezervor,, ar trebu lucrat….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: