Ministerul Sanatatii implementeaza sapte programe de screening

08/04/2019
Ministerul Sanatatii implementeaza sapte programe de screening

Ministerul Sanatatii implementeaza sapte programe de screening

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-implementeaza-sapte-programe-de-screening/

In data de 7 aprilie s-a marcat Ziua Mondiala a Sanatatii, iar tema campaniei din acest an, potrivit Ministerului Sanatatii, se axeaza pe acoperirea universala cu servicii de sanatate preventive. De altfel, ministerul a anuntat ca implementeaza sapte programe de screening.

“Cresterea capacitatii de screening pentru depistarea bolilor cu impact asupra sanatatii publice reprezinta si unul dintre obiectivele importante ale Programului de Guvernare. De altfel, Ministerul Sanatatii implementeaza anul acesta sapte programe de screening demarate in 2018, in cadrul unui proiect care beneficiaza de finantare europeana nerambursabila, in valoare de 193 de milioane de euro, care vor fi utilizate pentru consolidarea programului national de screening si a capacitatii tehnice a sistemului de sanatate de a furniza servicii medicale preventive”, transmite Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa.

In acest an vor continua campaniile de informare a populatiei si vaccinare impreuna cu partenerii internationali – UNICEF si OMS.

“Anul trecut, au crescut veniturile pentru cabinetele medicilor de familie si anul acesta exista in discutie un grant cu Banca Mondiala axat in mare parte pe medicina de familie si medicina comunitara. Ministerul Sanatatii vizeaza si anul acesta proiecte care sa duca la cresterea gradului de cunoastere si constientizarea populatiei privind accesarea serviciilor de preventie, precum si a gradului de responsabilitate a personalului medical implicat in acordarea serviciilor de acest gen”, mai scrie in comunicatul Ministerului Sanatatii.

Potrivit sursei citate, programul Presedintiei romane a Consiliului UE in domeniul sanatatii cuprinde o serie de teme prioritare care vizeaza: rezistenta anti-microbiana, vaccinarea, accesul pacientilor la medicamente, mobilitatea pacientilor in UE si sanatatea digitala (e-Health).

Etichete: screening ministerul sanatatii, screening gratuit, programe de screening, servicii de sanatate preventive

autor

Autor: Adriana Pavel

5 Comentarii

  1. Niculescu says:

    Oare noi trăim în aceeași țară,sau Ministerul sănătății este…din alt spațiu galactic?Cu ce procent au crescut salariile Mf-istilor? Bănuții adăugați veniturilor noastre se pot numi majorări?

  2. Valentin PANTEA says:

    de ce nu este platita corect munca medicilor de familie? de ce au crescut doar veniturile medicilor din spital?! s-a ajuns ca un medic din spital cu acelasi grad profesional cu un medic de familie sa aibe un salar brut egal cu venitul brut al cabinetului MF; numai ca din acest venit brut medicul de familie trebuie sa plateasca asistenta (+ impozite si CASS) si intretinerea, chiria, rata la banca si consumabilele necesare functionarii cabinetului, astfel ca venitul medicului de familie reprezinta maximum 1/2 din acest venit.
    un sistem medical european, modern, pune baza pe medicina de familie; din pacate la noi guvernantii pun “acid” pe MF
    p.s. cel mai probabil ca asta se datoreaza faptului ca toti ministrii sanatatii provin din mediul spitalicesc si refuza sa gandeasca in stil european 🙁

  3. Valentin PANTEA says:

    ce este medicina comunitara? cu ce se ocupa? cine sunt cei implicati in medicina comunitara? pana acum pare doar o gogoasa politicianista menita sa deturneze fonduri

  4. cristi says:

    inflatia a depasit cu mult majorarea venitului cabinetului …traim de pe o zi pe alta …RUSINE , RUSINE …

  5. Mina says:

    Ne-au crescut veniturile asa de mult incat nici inflatia n-au acopierit-o.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: