Ministerul Sanatatii si Banca Europeana de Inventitii au semnat acordul pentru pregatirea proiectelor spitalelor regional

06/12/2016

Ministerul Sanatatii si Banca Europeana de Inventitii au semnat acordul pentru pregatirea proiectelor spitalelor regional

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-si-banca-europeana-de-inventitii-au-semnat-acordul-pentru-pregatirea-proiectelor-spitalelor-regional/

msMinisterul Sanatatii si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat  in data de 5 decembrie, un acord de servicii de consiliere in valoare de 1,5 milioane de euro, avand ca scop facilitarea pregatirii proiectelor in vederea construirii celor trei spitale regionale la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova.

Construirea noilor spitale propuse este inclusa in Strategia Romaniei pentru sectorul sanatatii si in Programul Operational Regional pentru perioada 2014–2020. Ele fac parte dintr-o retea strategica ce numara opt spitale regionale, oferind o acoperire nationala atotcuprinzatoare, cu servicii medicale integrate si asistenta de inalta calitate pentru pacientii care necesita interventii prompte si care se afla in conditii critice.

“Expertii BEI vor consilia Romania asupra modului in care serviciile medicale pot fi imbunatatite in tara. Suntem interesati sa sprijinim realizarea de facilitati ultramoderne, adica tipul de asistenta de sanatate pe care cetatenii UE din secolul XXI o merita”,a declarat vicepresedintele BEI Vazil Hudák, responsabil pentru servicii de consiliere, adaugand ca Romania va beneficia de asistenta prin intermediul Platformei europene de consiliere in materie de investitii (EIAH – European Investment Advisory Hub), parte a Planului de investitii pentru Europa lansat in 2014.

Vicepresedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a declarat, la randul sau: “Angajamentul nostru este de a ne asigura ca Planul de investitii aduce beneficii tuturor celor 28 de state membre. Acordul de astazi dintre Platforma de consiliere si Guvernul Romaniei va oferi asistenta tehnica specializata necesara la nivel local pentru pregatirea construirii a trei noi spitale in Romania. Acesta este un exemplu concret al obiectivului de a mari, in viitor, acoperirea geografica pe care o are Planul de investitii, in special in tarile incluse in politica de coeziune.”

“Succesul oricarui proiect de investitii depinde in mod direct de modul in care este el pregatit. Banca Europeana de Investitii, prin Platforma europeana de consiliere in materie de investitii, este partenerul de care avem nevoie pentru a pregati in mod adecvat cele mai importante trei proiecte de investitii din sectorul sanatatii romanesc: spitalele regionale din Cluj, Iasi si Craiova. Expertiza tehnica specializata, oferita prin intermediul Platformei cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, va contribui in mod deosebit la eliminarea obstacolelor din calea dezvoltarii infrastructurii esentiale si la implementarea cu succes a Planului de investitii pentru Europa la granitele estice ale Uniunii”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul roman al Sanatatii.

In ultimii 25 de ani nu au fost construite noi unitati spitalicesti importante in Romania. Cele trei noi facilitati planificate sunt amplasate in mod strategic, pentru a avea o arie de acoperire cat mai mare.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: