DSPMB: Noul vaccin anti-Covid se poate administra concomitent cu alt vaccin din PNV

16/12/2022
DSPMB: Noul vaccin anti-Covid se poate administra concomitent cu alt vaccin din PNV

DSPMB: Noul vaccin anti-Covid se poate administra concomitent cu alt vaccin din PNV

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/noul-vaccin-anti-covid-se-poate-administra-concomitent/

Vaccinul anti-Covid impotriva noilor variante de SARS-Cov-2, disponibil si in Romania, poate fi administrat concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul National de Vaccinare (PNV), anunta Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB).

“Vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul National de Vaccinare, inclusiv cu vaccinul gripal.”, precizeaza DSPMB.

Potrivit sursei citate, vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 poate fi administrat la cel putin 3 luni dupa cea mai recenta doza de vaccin impotriva COVID-19, respectiv la minim 3 luni de la ultima doza din schema primara de vaccinare sau la minim 3 luni de la administrarea unei doze de rapel (booster).

Tot Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti mai transmite ca este indicat doar pentru persoanele carora li s-a administrat anterior cel putin o schema primara de vaccinare impotriva COVID-19, astfel:

– 1 doza de vaccin Janssen/Johnson&Johnson
– 2 doze de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca
– 1 doza de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca + 1 doza de vaccin
Comirnaty/Pfizer&BioNTech
– 1 doza de vaccin Vaxzevria/Oxford-Astra-Zeneca + 1 doza de vaccin
Spikevax/Moderna
– 2 doze de Comirnaty/Pfizer&BioNTech (de tip adult sau pediatric)
– 2 doze de vaccin Spikevax/Moderna

La nivelul Municipiului Bucuresti vaccinarea cu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se realizeaza in cabinetele medicilor de familie care au contract cu casele de sanatate si in Centrele de Vaccinare COVID-19 din cadrul unitatilor sanitare.

Lista Centrelor de Vaccinare COVID-19 cu programul de lucru al acestora este afisata pe site-ul Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

“Vaccinarea se recomanda in special persoanelor de peste 65 de ani, bolnavilor cronici, celor care sunt la risc de a face forme severe de imbolnavire. In Romania, vaccinarea impotriva COVID-19 estre gratuita, voluntara/la cerere (vaccinare optionala), pe baza consimtamantului informat.”, mai precizeaza DSPMB.

Dovada vaccinarii cu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 va fi reprezentata de adeverinta de vaccinare, generata din Registrul Electronic National de Vaccinari.

Pentru persoanele care au primit cel putin o doza de vaccin COVID-19 in afara Romaniei si se incadreaza in prevederile legale pentru a beneficia de aceste doze introduse in RENV (Ordonanta 68/2021), persoana trebuie sa solicite introducerea datelor in RENV la certificat-covid@ms.ro sau prin call-centerul 021.41.44.25, inainte de a se prezenta pentru a primi doza de rapel cu vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5, prin trimiterea documentelor care sa ateste vaccinarea in alt stat.

Etichete: vaccinul Comirnaty Omicron, vaccin nou covid, vaccin programul national de vaccinare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: