O noua sansa la viata pentru bolnavii de leucemie

16/06/2015

O noua sansa la viata pentru bolnavii de leucemie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/o-noua-sansa-la-viata-pentru-bolnavii-de-leucemie/

bolnavi-leucemiePacientii cu leucemie au o sansa in plus la viata, dupa ce Asociatia Romana impotriva Leucemiei (ARIL) a donat Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) un flowcitometru in valoare de circa 200.000 de euro.

Acest echipament este esential in diagnosticarea rapida si corecta a bolilor hematologice.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei aproximativ 10.000 de pacienti/an bolnavi de cancer, pe care spitalul ii trateaza, dar nu numai ei, intrucat lor li se pot alatura si bolnavii care nu pot beneficia de diagnosticare rapida intr-un alt centru medical.

“Fiind o fosta pacienta, ajunsa in faza terminala si salvata, am dorit sa pun experienta mea in slujba bolnavilor de leucemie. Imediat dupa ce am terminat tratamentele, am luat decizia ca nu voi intoarce spatele niciunui pacient si ca ii voi ajuta cu tot ce voi putea, astfel ca pacientii sa aiba o sansa in plus la viata. De aceea, am fondat, in 2006, Asociatia Romana impotriva Leucemiei, alaturi de Iustina Mocanu, in memoria careia dedicam acest proiect, dar si de alti pacienti, apartinatori si persoane care au dorit sa se implice”, a declarat Monica Bunaciu, presedinta ARIL.

“La inceput, Asociatia a ajutat punctual diversi pacienti, care aveau nevoie de tratament in strainatate. Ulterior, am dezvoltat programe de suport psihologic in sectiile de hematologie din spitalele Fundeni, Municipal si Colentina, iar, din decembrie 2013, am demarat proiectul de dotare a laboratorului de hematologie SUUB cu acest flowcitometru, pus astazi oficial in functiune”, a mai spus Monica Bunaciu.

“Acest aparat reprezinta in momentul de fata un pas inainte al Laboratorului de hematologie din cadrul Spitalului Universitar catre standardul de diagnostic imunofenotipic, ce ne va permite alinierea la standardul european de diagnostic al leucemiilor si limfoamelor”, a declarat, la randul sau, conf. dr. Horia Bumbea, medic primar hematologie clinica si responsabil al Departamentului de flowcitometrie al SUUB.

Fondurile necesare achizitionarii acestui aparat performant au fost colectate prin redirectionarea celor 20% (impozitul pe profitul companiilor), redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit de la mii de persoane fizice, sponsorizari, precum si prin organizarea unor spectacole caritabile de teatru.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: