Obiceiuri alimentare care cresc riscul obezitatii

22/01/2014

Obiceiuri alimentare care cresc riscul obezitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/obiceiuri-alimentare-care-cresc-riscul-obezitatii/

obezitate-obiceiuri-alimentareRiscul obezitatii si al supraponderalitatii este direct relationat cu o serie de obiceiuri alimentare nerecomandate de medici. Specialistii confirma ca obezitatea este o consecinta a unei diete care contine alimente cu un nivel energetic ridicat, bogate in zahar, la care se alatura consumul de alcool, conform unui studiu aparut in publicatia de specialitate plosone.org.

Alimente care cresc riscul obezitatii

Totalul energetic din dieta zilnica a fost masurat de autorii studiului avand in vedere cantitatea portiilor la o masa, numarul de mese pe zi, nivelul energetic al alimentelor, precum si consumul anumitor bauturi.

Studiul a implicat aproximativ 11.000 de persoane cu varsta peste 18 ani. Participantii la studiu nu si-au planificat cantitatea de alimente inainte de a se aseja la masa, au consumat alimente procesate, mancare de la tonomate sau fast-food-uri, nu au indepartat grasimea de pe carne sau pielea de pe carnea de pui si au mancat in timp ce se uitau la televizor.

Zaharul si nivelul energetic sunt relationate cu obezitatea

Studiul a avut in vedere si principalele consideratii ale specialistilor in ceea ce priveste relatia dintre obezitate si obiceiurile alimentare. Conform acestora, obezitatea este cauzata de lipsa micului dejun intre mesele principale ale zilei, mancatul de la fast-food si mesele luate in fata televizorului.

Rezultatele studiului au aratat ca persoanele predispuse la obezitate aveau o dieta cu un nivel energetic ridicat, bogata in carne rosie, insotita de o cantitate mare de bauturi indulcite si de bauturi alcoolice.

Obezitatea a fost asociata cu un consum scazut de fructe proaspete, peste si carne alba.

Autorii acestui studiu nu au gasit asocieri intre obezitate si numarul de mese zilnice si cantitatea unei portii la o masa.

Principalele cauze ale obezitatii, conform acestor cercetatori, sunt alimentele cu un nivel energetic ridicat, nivelul de zahar si de alcool consumat.

Pentru mai multe informatii despre o dieta echilibrata in functie de necesarul energetic zilnic, de aportul necesar de vitamine si minerale puteti afla in Cursul EMC Nutritia in practica MF creditat cu 6 puncte EMC si disponibil gratuit pe platforma Formare Medicala.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: