Conjunctivita

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Masuri principale de preventie in conjunctivita

Conjunctivita este o afectiune des intalnita si este cauzata de infectia cu virusuri, bacterii. Conjunctivita se manifesta printr-o inflamatie a membranei transparente care acopera ochiul si este diagnosticata prin simptome precum inrosirea ochilor, secretii lacrimale galbene purulente, lipirea ploapelor dimineata.

Citeste ⇾

Conjunctivita alergica – Simptome si factori de risc

Conjunctivita alergica se manifesta prin inflamarea mucoasei oculare. Principala metoda de preventie in conjunctivita alergica este identificarea si evitarea alergenului care o decanseaza.

Citeste ⇾

Simptome specifice ale tipurilor de conjunctivita

In afara simptomelor generale ale conjunctivitei precum inrosirea ochiului, secretii lacrimale purulente galbene, se pot adauga si simptome specifice ale conjunctivitei infectioase sau alergice.

Citeste ⇾

Ce trebuie sa evite o persoana diagnosticata cu conjunctivita

Daca suntem diagnosticati cu conjunctivita, este foarte important sa stim cum anume ne protejam familia sau persoanele cu care intram in contact sa nu ia boala de la noi.  Medicul trebuie sa informeze pacientul diagnosticat cu conjunctivta asupra masurilor prin care sa nu expuna familia la riscul de a imbolnavi .

Citeste ⇾

Masuri esentiale pentru a ne proteja copilul de conjunctivita

Orice copil poate face conjunctivita prin contactul cu o persoana care are conjunctivita sau prin folosirea unui obiect folosit de un bolnav de conjunctivita, cum ar fi un servetel sau o batista. In timpul verii, copiii sunt si mai expusi riscului de a face conjunctivita. Care sunt factorii de risc?

Citeste ⇾

Conjunctivita – cauze, simptome si recomandari

Incontinenta urinara reprezinta pierderea de urina pe cale naturala la timp nepotrivit si in loc nepotrivit, scurgerea involuntara si inconstienta a urinii.

Citeste ⇾