Diabet
Tipurile de medicamente contraindicate in cazul diabetului
Toate medicamentele care contin hormoni, cum sunt si anticonceptionalele, sunt total contraindicate, pentru ca acest tip de medicamente pot dezechilibra grav diabetul.
Factori cu risc in neuropatia diabetica
Stresul oxidativ are un rol central in declansarea neuropatiei diabetice, alaturi de varsta inaintata sau excesul ponderal, conform precizarilor dr. Tudor Lupescu, presedinte al Societatii de Neuroftiziologie Electrodiagnostica din Romania in cadrul simpozionului “Actualitati in diagnosticul si tratamentul polineuropatiilor diabetice”.
Managementul diabetul de tip 1 in familia pacientului
Gradul de implicare a familiei in cazul bolnavilor de diabet este important pentru ca medicii sa consilieze si sa sustina pacientul cu diabet si din perspectiva managementului bolii in familie. Un studiu publicat in 2013 in “International Journal of Family Medicine” a analizat experienta zilnica a pacientilor cu diabet de tip 1 in familie si […]
Diabetul necontrolat de medicul de familie poate creste mortalitatea
Controlul regulat la medicul de familie in cazul pacientilor cu diabet de tip 2 poate sa aiba un impact semnificativ in cazul eficientei tratamentului. Bolnavii de diabet care nu merg periodic la medicul de familie se confrunta cu probleme in controlul glicemiei, in dieta sau in stilul de viata abordat in general.
Preventia complicatiilor dupa diagnosticarea cu diabet
Diagnosticarea cu diabet implica o atentie accentuata in privinta stilului de viata al pacientului, a dietei pe care o urmeaza pentru a preveni aparitia complicatiilor sau a altor afectiuni. Controlul evolutiei bolii si al eficacitatii tratamentului va permite pacientului sa aiba o viata normala, activa.
Diabet de tip 2 la copii – Simptome si preventie
Diabetul de tip 2 este o afectiune cronica care afecteaza nivelul de zahar din sange. Chiar daca este o boala diagnosticata mai ales la adulti, diabetul de tip 2 incepe sa fie diagnosticat si la copii din cauza cresterii ratei obezitatii.
Stilul de viata in diabetul de tip 1
Bolnavul de diabet de tip 1 este dependent de tratamentul cu insulina, de vreme ce pancreasul nu produce insulina care regleaza nivelul de glucoza din sange. Pentru controlul nivelului de glucoza din sange, bolnavul de diabet trebuie sa aiba o dieta sanatoasa, alaturi de un program regulat de exercitii fizice.
Dieta recomandata in diabet
Dieta in diabet este foarte importanta in controlul bolii si in preventia complicatiilor care pot surveni din cauza unui stil de viata necorespunzator. Stabilirea unei diete in cazul bolnavilor de diabet este necesara pentru controlul nivelului glucozei din sange, nivelului presiunii arteriale, al colesterolului si pentru a mentine greutatea in limitele normale. Dieta in diabet […]
Principalii factori de risc in diabetul de tip 2
Informarea pacientului de catre medicul de familie asupra principalilor factori de risc in diabetul de tip 2 reprezinta primul pas spre preventia afectiunii. In afara factorilor genetici, ai varstei exista o serie de factori care pot determina declansarea diabetului de tip 2.
Diabetul poate creste riscul dizabilitatilor
Riscul aparitiei diferitelor forme de dizabilitate poate fi mai ridicat la pacientii cu diabet decat la restul populatiei. Riscul unei dizabilitati in cazul bolnavilor de diabet a crescut de la 50 la 80%, conform unui studiu realizat de Heart and Diabetes Institute, Malbourne, Australia.