Preventie/Vaccinare
Cum imi pot proteja familia de varicela
Dr. Madalina Vesa – medic primar Medicina de familie, formator, membru al grupului de lucru Vaccinologie al SNMF, raspunde intrebarilor despre “Cum imi pot proteja familia de varicela“. Periodic, scolile se confrunta cu epidemia de varicela. Ce trebuie sa facem cand aflam ca un coleg al copilului are varicela? Varicela este o boala foarte contagioasa. […]
Saptamana Europeana a Vaccinarii
Saptamana Europeana a Vaccinarii este o initiativa regionala condusa si coordonata de Biroul Regional pentru Europa al OMS si implementata de Statele Membre ale Regiunii europene.
Victime din cauze isteriei anti-vaccin
Miscarea anti-vaccin din Statele Unite trece printr-o perioada dificila, devenind in ultima saptamana tinta mai multor editoriale foarte critice publicate de cele mai importante ziare americane.
SNMF se implica in crearea si aplicarea unui program national eficient de imunizare impotriva gripei
Asociatia PRO IMUNIZARE, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina a Familiei si Societatea Romana de Microbiologie anunta lansarea unui set de recomandari pentru un program national de imunizare.
5 intrebari si raspunsuri despre varicela la adulti
In cazul persoanelor adulte, varicela se manifesta mai violent si pot aparea complicatii grave care pun in pericol chiar viata, mai ales pe fondul unor boli ale sistemului imunitar, printre acestea numarandu-se zona zoster sau sindromul de soc toxic.
Rubeola – Peste 24 000 de cazuri in Romania
Rubeola a determinat in ultimii ani peste 20.000 de cazuri in Romania. Tara noastra a fost una dintre cele mai afectate tari europene de rubeola. Astfel, alaturi de Polonia, in Romania s-au inregistrat 99% din totalul cazurilor raportate in 2012.
Simptome si complicatii in scarlatina la copii
Scarlatina este o boala infectioasa care, daca nu este tratata la timp poate cauze complicatii grave. Scarlatina afecteaza in principal copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani. Specialistii considera ca scarlatina poate fi depistata prin simptomul principal, care nu este febra, asa cum se considera cel mai adesea, ci printr-o iritatie de culoarea […]
Scarlatina – Factori de risc si preventie
Urticaria – Factori de risc si simptome Scarlatina este o boala contagioasa care se transmite prin contact direct cu bolnavii de scarlatina sau cu alte infectii streptococice. Se considera ca in luna noiembrie scarlatina are incidenta maxima. O categorie expusa unui risc major sunt prescolarii si scolarii in colectivitatea carora se pot dezvolta focare epidemice.
Varicela la adulti – Simptome si complicatii
Varicela la adulti este cauzata de infectarea cu virusul varicelo-zosterian. Un adult poate lua virusul de la un bolnav de varicela, prin contact direct cu persoana infectata, cel mai adesea pe calea aerului. Adultii cu riscul cel mai mare de a face varicela sunt cei care nu au avut boala nicioadata si cei care nu […]
Virusul sincitial respirator la copii – Simptome si preventie
Virusul sincitial respirator la copii – Simptome si preventie Virusul sincitial respirator este cea mai frecventa cauza a bolilor respiratorii la copiii mici. Virusul cauzeaza infectii ale plamanilor si probleme in respiratie. Virusul este foarte contagios si se transmite prin contactul cu o persoana care stranuta sau tuseste. La adulti, virusul sincitial respirator are simptome […]