Scarlatina

In aceasta sectiune gasiti informatii adresate exclusiv medicilor de familie, pentru a facilita comunicarea cu pacientii, in contextul celor mai frecvente boli care sunt reclamate in cabinetul medicului de familie. Informatia oferita de www.formaremedicala.ro este menita sa imbunatateasca, nu sa inlocuiasca relatia dintre un pacient si medicul sau.

Simptome si complicatii in scarlatina la copii

Scarlatina este o boala infectioasa care, daca nu este tratata la timp poate cauze complicatii grave. Scarlatina afecteaza in principal copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani. Specialistii considera ca scarlatina poate fi depistata prin simptomul principal, care nu este febra, asa cum se considera cel mai adesea, ci printr-o iritatie de culoarea […]

Citeste ⇾

Scarlatina – Factori de risc si preventie

Urticaria – Factori de risc si simptome Scarlatina este o boala contagioasa care se transmite prin contact direct cu bolnavii de scarlatina sau cu alte infectii streptococice. Se considera ca in luna noiembrie scarlatina are incidenta maxima. O categorie expusa unui risc major sunt prescolarii si scolarii in colectivitatea carora se pot dezvolta focare epidemice.

Citeste ⇾

Principalele masuri de preventie in varicela

Varicela este o boala infectioasa care se transmite prin contactul cu un bolnav purtator al virusului. Forma cea mai comuna de transmitere este calea aerului, si in unele cazuri contactul cu obiecte care contin secretii ale bolnavului.

Citeste ⇾

Scarlatina – complicatii si forme atipice

Scarlatina este o boala infectioasa care apare cel mai frecvent la copii. Aparitia bolii este cauzata de diferite tipuri de streptococi beta-hemolitici de grup A toxigeni. Avand in vedere ca este o boala infectioasa, scarlatina se poate lua prin contactul cu purtatori ai bolii, prin obiecte si maini murdare, dar si prin produse alimentare contaminate.

Citeste ⇾

Scarlatina la copii – Factori de risc, preventie si simptome

Scarlatina la copii: masurile de preventie, dar si tratamentul si stilul de viata al copilului diagnosticat cu scarlatina sunt extreme de importante. La primele simptome, parintii trebuie sa consulte medicul pentru diagnosticare si pentru inceperea tratamentului.

Citeste ⇾