Pancreasul bionic inlocuieste metoda traditionala de monitorizare in diabetul de tip I

16/06/2014

Pancreasul bionic inlocuieste metoda traditionala de monitorizare in diabetul de tip I

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/pancreasul-bionic-inlocuieste-metoda-traditionala-de-monitorizare-diabetul-de-tip/

aplicatii.mobileDiabetul de tip I poate fi tinut sub control doar printr-o monitorizare foarte atenta a nivelului de gluzoca din sange, alaturi de o atentie sporita acordata alimentatiei si activitatii fizice. Bolnavul de diabet de tip 1 este dependent de tratamentul cu insulina, de vreme ce pancreasul sau nu produce insulina care regleaza nivelul de glucoza din sange. In sprijinul monitorizarii diabetului de tip I, o echipa de ingineri de la Universitatea Boston si Spitalul General Massachusetts au creat un sistem automat de control al nivelului glucozei din sange, numit pancreasul bionic.

Pancreasul bionic monitorizeaza diabetul de tip I

Pancreasul bionic stabileste la fiecare cinci minute dozele de insulina si glucagon necesare pacientului cu diabet de tip I.

Pancreasul bionic functioneaza sub forma unei aplicatii pentru telefoanele smartphone, avand la baza un algoritm dezvoltat pe computer.

Specialistii considera ca printr-un sistem automatizat pacientul isi va putea monitoriza mult mai bine boala, evitand astfel hiperglicemia sau hipoglicemia.

In afara de a masura nivelul de insulina sau glucagon necesare pacientului cu diabet 1, pancreasul bionic are ca functie secundara si reglarea nivelului insulinei sau glucagonului in dozele stabilite automatizat.

Cum functioneaza pancreasul bionic pentru pacientii cu diabet de tip 1

La fiecare cinci minute, se transmite un semnal wireless de la un dispozitiv de monitorizare a nivelului de glucoza din sange, inserat sub pielea pacientului, catre o aplicatie instalata pe un mobil.

Aplicatia de pe mobil calculeaza necesarul de insulina si glucagon de care are nevoie pacientul pentru a-si regla nivelul de glucoza din sange.

Aplicatia trimite apoi un semnal catre un dispozitiv pe care il are pacientul pentru a administra doza necesara de insulina sau glucagon printr-un cateter.

Rezultatele studiilor au aratat ca folosirea pancreasului bionic poate inlocui cu succes metoda traditionala de control al nivelului de glucoza din sange.

Autor: Anamaria Blanaru

1 Comentarii

  1. anca-mihaela vintila says:

    Fetita mea are 14 ani a fost depistata acum 3 ani cu diabet zaharat de tip 1, cum putem procura acest pancreas?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: