Persoanele care mananca peste constant traiesc mai mult
Persoanele care mananca peste constant traiesc mai mult
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/persoanele-care-mananca-peste-constant-traiesc-mai-mult/
Un studiu realizat la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard a relevat faptul ca persoanele in varsta care prezentau cele mai mari concentratii de Omega3 in sange aveau si un risc de mortalitate mai mic cu 27% fata de cei cu nivele scazute de Omega 3 si un risc de atac de inima cu 35% mai redus in comparatie cu acestia.
Doua reviste de specialitate au relansat recent dezbaterea asupra beneficiilor pe care consumul de peste le are asupra organismului, dezbatere incheiata cu concluzia ca pestele este unul dintre alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta alimentara saptamanala. In principal, proprietatile benefice ale consumului de peste se datoreaza prezentei acizilor grasi Omega3, substante nutritive care previn si combat cancerul, lupta impotriva depresiei si reduc semnificativ riscul bolilor de inima. In ultimii ani au existat insa si controverse legate de acest subiect, amplificate de lipsa unor studii concludente pe acest subiect.
Prima cercetare, care a demonstrat riscul scazut de mortalitate si boli de inima datorat consumului de peste, publicata in revista “Annals of Internal Medicine”, se bazeaza pe studiul a 2.700 de adulti cu varsta de peste 65 de ani, care au fost monitorizati timp de 15 ani. In aceasta perioada participantii au primit constant doze de Omega 3 in sange: “In urma cercetarilor putem sustine ideea ca o cantitate potrivita de Omega 3 este importanta pentru sanatatea cardiovasculara”, a declarat Dariush Mozzaffarian, principalul autor al studiului.
Al doilea studiu a fost publicat in revista “The Journal of Leukocyte Biologysi” concluzioneaza ca uleiul de peste, sursa importanta de Omega 3, stimuleaza functiile limfocitelor B, celulele sangelui care au rol de a apara organismul impotriva infectiilor. “Uleiul de peste ar putea intari capacitatile imunologice ale omului”, subliniaza Jenifer Fenton, unul dintre cercetatorii care au lucrat la studiul desfasurat de departamentul de stiinte ale alimentatiei de la Universitatea de stat din Michigan.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie oamenii de stiinta au lucrat cu doua grupuri de soareci – unul hranit obisnuit, celalalt primind la fiecare masa si un supliment de ulei de peste. La examinarea limfocitelor B cercetatorii au observat ca soarecii hraniti cu ulei de peste aveau limfocite B sanatoase, gata sa lupte impotriva infectiilor.
Autor: Agerpress
0 Comentarii