Personalul medico-sanitar ar putea iesi la pensie la cerere, fara penalitati

04/10/2019
Personalul medico-sanitar ar putea iesi la pensie la cerere, fara penalitati

Personalul medico-sanitar ar putea iesi la pensie la cerere, fara penalitati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/personalul-medico-sanitar-ar-putea-iesi-la-pensie-la-cerere-fara-penalitati/

 

Potrivit unei propuneri legislativa privind sistemul unitar de pensii publice care a trecut de Senat, personalul medico-sanitar ar putea iesi la pensie la cerere, fara penalitati, corespunzator incadrarii in locurile de munca in conditii speciale, identificate si mai apoi nominalizate de catre Ministerul Sanatatii prin hotarare de guvern, relateaza Agerpres.

Potrivit proiectului pentru completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, personalul medico-sanitar pensionat in aceste conditii nu va putea fi incadrat in unitatile sanitare publice, ci numai in unitatile sanitare private.

In expunerea de motive se arata ca “pe intreaga perioada de desfasurare a activitatii, personalul medico-sanitar este supus la un inalt grad de uzura fizica si psihica raportat la diversele locuri de munca, respectiv specialitati medicale si chirurgicale. La acestea se adauga desfasurarea activitatii suplimentare obligatorii in sistemul de sanatate, pentru asigurarea continuitatii actului medical, prin garzi, in cadrul spitalelor publice”.

Tot conform sursei citate, in proiectul de act normativ se subliniaza faptul ca o serie de abilitati absolut necesare in desfasurarea actului medical se erodeaza odata cu inaintarea in varsta – in prezent, comparativ cu alte categorii profesionale, medicii desfasoara, conform prevederilor legale, 41 de ani de activitate si 47 de ani vechime in munca (contributivitate).

Proiectul face parte din categoria legilor organice, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Etichete: personalul medico-sanitar, pensie anticipata, pensionare personal medical, pensionare medici

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. horia says:

    Serios? Ma mir ca nu va este rusine!!!! Eu sunt medic pe ambulanta de 24 de ani! Am 63 de ani ,medic primar ,si am 8-9 garzi de noapte pe luna! Si in aceste garzi ,noaptea la 2 , urc 2-3-4 etaje ,pe scari,ca in Reghin nu exista decat 6 lifturi!!!!, sau in teren,zona de munte, pe carari “de munte”, si nimeni nu s-a gandit sa ma pensioneze !!!Pe militienii care stau “la radar”, ii pensioneaza la 47 ..ani! Chiar nu va este rusine???Si am inteles ca dupa ce se pensioneaza acesti militieni la 47 ani, tot statul ii reangajeaza ! Si le da si pensie si salar,concomitent!!! Pai nu va e rusine???? Nu am treaba cu militienii!Ci cu legile!!!!facute de “TZ” pentru “TZ”!!!!Vreau sa stau ,la varsta mea ,in masina de politie si sa citesc radarul ! Nu cred ca trebuie multa scoala pentru asta!!!!

  2. Erica says:

    Ce sa mai înțelegem? De curând s_a votat prelungirea activității pana la vârsta de 67 ani

  3. Raluca says:

    Ce inseamna conditii speciale ? Aici intra si lucrul in conditii periculoase? Unde sunt specificate si definite locurile de munca in conditii speciale? Unde se poate studia proiectul de lege ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: