Peste jumatate dintre oamenii care sufera de depresie nu sunt diagnosticati si tratati
Peste jumatate dintre oamenii care sufera de depresie nu sunt diagnosticati si tratati
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/peste-jumatate-dintre-oamenii-care-sufera-de-depresie-nu-sunt-diagnosticati-si-tratati/
Se estimeaza ca in fiecare an 5% dintre adulti la nivel global sufera de depresie, ira lumea nu reuseste sa solutioneze aceasta problema care este din ce in ce mai evidenta la nivel global, subliniaza expertii din domeniu, potrivit dpa.
Conform Lancet-World Psychiatric Association Commission, depresia ramane o criza globala de sanatate care este neglijata si este mai frecventa la tineri, relateaza si Agerpres.
Expertii sustin ca o abordare a problemei depresiei va face ca milioane de membri ai societatii sa fie mai fericiti si productivi.
”Depresia este o criza globala de sanatate care necesita raspunsuri la mai multe niveluri”, a apreciat profesor Helen Herrman la Centrul National de Excelenta in Sanatatea Mintala a Tinerilor, la Universitatea din Melbourne, Australia.
Se estimeaza ca in tarile cu venituri mari, aproximativ jumatate dintre oameni care sufera de depresie nu sunt diagnosticati sau tratati, iar aceasta proportie creste la 80-90% in tarile cu venituri mici si medii. Intre timp pandemia de coronavirus a creat provocari suplimentare care afecteaza grav sanatatea mintala a milioane de oameni.
Astfel, Commission Time For United Action On Depression cere eforturi de colaborare din partea guvernelor, a furnizorilor de servicii medicale, cercetatorilor, a persoanelor care au depresie si a familiilor lor pentru a imbunatati ingrijirea si prevenirea, pentru a completa golurile de cunostinte si a creste gradul de constientizare a starii de depresie.
”Stim ca majoritatea persoanelor cu depresie in toate etapele vietii isi vor reveni daca vor obtine sprijin adecvat si tratament. Cu stiinta solida, vointa politica si responsabilitate comuna, depresia poate fi prevenita si tratata” si pot fi evitate potentiale consecinte ”, a precizat si Dr. Charles Reynolds de la Universitatea din Pittsburgh, potrivit surselor citate.
Etichete: depresia, diagnostic depresie, tratament depresie
Autor: Adriana Pavel
0 Comentarii