Primele 215.000 de carduri electronice nationale de sanatate au fost produse

02/08/2013

Primele 215.000 de carduri electronice nationale de sanatate au fost produse

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primele-215-000-de-carduri-electronice-nationale-de-sanatate-au-fost-produse/

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca au fost produse primele 215.000 de carduri electronice nationale de sanatate, respectand astfel termenul impus, sfarsitul lunii iulie.

Cate carduri vor fi produse pana la sfaristul anului

Personalizarea cardului national de sanatate este asigurata de o echipa de IT din cadrul CNAS. Inainte de imprimarea cardurilor de catre Imprimeria Nationala, aceasta echipa genereaza si verifica datele personale pe care le contine cardul.

Se preconizeaza ca in perioada urmatoare vor fi produse 50.000 de carduri zilnic pentru ca la finalul anului 2013 sa se atinga numarul de 7.5 milioane de carduri, conform contractului in vigoare.

Obiectivul principal al introducerii Cardului National de Sanatate

CNAS subliniaza ca prin intermediul cardului se vor facilita pentru pacienti obtinerea serviciilor medicale. In acelasi timp, scopul cardului vizeaza direct si modalitatea de cheltuire a bugetului destinat sistemului social al asigurarilor de sanatate.

“In acleasi timp, acest proiect va contribui la cresterea transparentei si eficientei cheltuirii banului public in sistemul social al asigurarilor de sanatate”, a declarat Cristian Busoi, presedintele CNAS.

Care este impactul implementarii cardului asupra medicului de familie

Pentru buna desfasurare a serviciilor medicale, legea reglementeaza o serie de obligativitati ale medicului de familie referitoare la distribuirea cardurilor, constatarea defectiunilor tehnice sau a erorilor de inscriptionare, precum si informarea pacientilor cu privire la datele medicale personale inscriptionate pe cipul cardului.

O analiza detaliata a acestor reglementari din perspectiva Societatii Nationale a Medicilor de Familie (SNMF) va este accesibila prin vizualizarea webminarului la acest link https://www.formaremedicala.ro/wp-content/uploads/snmf2/snmf2_player.html.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: