PRIMER: Crestere alarmanta a publicitatii inselatoare la suplimentele alimentare

26/05/2023
PRIMER: Crestere alarmanta a publicitatii inselatoare la suplimentele alimentare

PRIMER: Crestere alarmanta a publicitatii inselatoare la suplimentele alimentare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/primer-crestere-alarmanta-a-publicitatii-inselatoare-la-suplimentele-alimentare/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) a atentioneaza asupra fenomenului publicitatii inselatoare la suplimentele alimentare. Potrivit sursei citate, lucru reprezinta un afront grav ‘la adresa consumatorilor, a sanatatii acestora si a companiilor responsabile care activeaza in aceasta industrie.

“Fenomenul de crestere alarmanta si necontrolata a publicitatii inselatoare si mincinoase la suplimentele alimentare reprezinta un afront grav la adresa consumatorilor, a sanatatii acestora si a companiilor responsabile care activeaza in aceasta industrie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Producatorii Industriali de Medicamente din Romania solicita autoritatilor din domeniu sa intervina de urgenta pentru a reglementa acest tip de publicitate, in special in mediul online si pe platformele social media, unde aceasta a atins proportii alarmante. De asemenea, PRIMER cere o aplicare mai stricta a legilor si regulamentelor existente in domeniul publicitatii, in special a celor stabilite de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

“PRIMER, care asigura peste 50% din produsele din aceasta categorie, dar si din alte segmente destinate ingrijirii sanatatii de zi cu zi a romanilor, subliniaza faptul ca aceasta escaladare de practici de publicitate inselatoare afecteaza toate companiile membre care respecta in mod riguros legislatia si, implicit, regulamentele privind publicitatea specifica produselor din categoria suplimentelor alimentare. Cu toate ca exista o legislatie relativ recenta referitoare la suplimentele alimentare – Legea nr. 56/2021, publicata la 1 aprilie 2021 – care clarifica institutiile implicate in notificarea suplimentelor alimentare, problema majora consta in lipsa normelor de aplicare. Chiar daca legea stipula ca aceste norme trebuie emise in termen de 90 de zile de la publicare, pana in prezent, dupa mai bine de 2 ani, acestea nu exista”, mai transmite sursa citata.

Etichete: publicitate suplimentele alimentare, primer

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri medicale: