Prof.dr. Adrian Streinu Cercel – 250.000 de nou-nascuti sunt expusi anual riscului unor boli prevenibile prin vaccinare
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel – 250.000 de nou-nascuti sunt expusi anual riscului unor boli prevenibile prin vaccinare
Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-dr-adrian-streinu-cercel-250-000-de-nou-nascuti-sunt-expusi-anual-riscului-unor-boli-prevenibile-prin-vaccinare/
La conferinta de presa de la Targu Mures organizata de SNMF sub egida OMS in cadrul Saptamanii Internationale a Vaccinarii, din 25 aprilie 2014, au participat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, presedintele Comitetului National de Vaccinologie, dr. Remus Sipos, vicepresedinte SNMF si presedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Mures, prof.dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul Clinic de Boli Infectioase “Sf. Parascheva”, Iasi.
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel – Vaccinarea impotriva rujeolei trebuie sa continue
In cadrul conferintei de presa de la Targu Mures, prof.dr. Adrian Streinu Cercel a atras atentia asupra necesitatii vaccinarii nou-nascutilor, acestia fiind expusi pericolului infectiilor care pot cauza chiar decesul.
Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a precizat ca, din cauza lipsei informatiilor corecte, multi parinti refuza vaccinarea copiilor, expunandu-i astfel la riscuri majore.
Dr. Carmen Dorobat: Un copil nevaccinat poate sa infecteze alti copii
Dr. Carmen Dorobat a explicat ca refuzul vaccinarii de catre parinti nu afecteaza doar proprii copii, ci si comunitatea in care acestia intra prin gradinite, scoli, locuri de joaca.
“Exista pericolul ca un copil care, nevaccinat fiind, sa contamineze un grup mai restrans, dar acolo unde comunitati mai mari refuza vaccinarea, extinderea bolii poate fi alarmanta”, a precizat dr. Carmen Dorobat.
Dr. Remus Sipos: Trebuie schimbata perceptia ca tot ce e gratis nu e bun
Pentru cresterea ratei de vaccinare in Romania, este nevoie, conform dr. Remus Sipos, de schimbarea perceptiei populatiei conform careia daca vaccinurile sunt gratis, nu prezinta siguranta.
“Numai printr-o educatie sustinuta, poate fi eliminata ideea preconceputa ca ceea ce este gratis nu e bun”, a explicat vicepresedintele SNMF.
Conferinta de presa de la Targu Mures a fost urmata de dezbaterea publica din Bucuresti, la care au participat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, presedinte CNV, dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte SNMF, membru al Grupului de Vaccinologie al SNMF, dr. Victor Olsavsky, seful Biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii din Romania, dr. Gindrovel Dumitra, conducatorul Grupului de Vaccinologie al SNMF.
Puteti citi ce subiecte au fost dezbatute la evenimentul din Bucuresti aici.
Autor: Anamaria Blanaru
0 Comentarii